”Inget biter på Teflon-Thomas”

Av: Carina Bergfeldt

Publicerad:
Uppdaterad:

PR-konsulten Stig-Björn Ljunggren: ”Han kan bli nästa partiledare på det här”

Teflon-Thomas Thomas Bodström till höger och Teflonpannan till vänster. Eller var det tvärtom? ”Han är teflonmannen. Alla motgångar rinner bara av honom” säger Stig-Björn Ljunggren.
Foto: Carolina Byrmo/Lars Rosengren
Teflon-Thomas Thomas Bodström till höger och Teflonpannan till vänster. Eller var det tvärtom? ”Han är teflonmannen. Alla motgångar rinner bara av honom” säger Stig-Björn Ljunggren.

Thomas Bodström beskrivs ofta som att ha ett ytskikt av teflon:

Inget verkar fastna på honom.

– Även om han tappar några gråssosar kommer han att gå plus på avhoppet i slutänden. Och han kommer att vara med i rejset om vem som blir nästa partiledare, säger Stig-Björn Ljunggren.

Övertygad Enligt Stig-Björn Ljunggren är Bodströms politiska karriär inte över.

Det är oklart när begreppet myntades.

…Kanske var det när han i tv-programmet "Roast på Berns" i egenskap av Felix Herngrens försvarsadvokat pekade med långfingret åt humoreliten och gjorde pruttljud på scenen.

…Kanske var det när "Kalla Fakta" granskade hans riksdagsaktiviteter.

…Kanske var det när han tog ett styrelseuppdrag i en friskolekoncern samtidigt som Socialdemokraterna kritiserade vinstdrivande skolor.

Polytetrafluoreten-herre

Men hur det än kommer sig så benämns Thomas Bodström i dag ofta tillsammans med en speciell typ av plast med fysiska egenskaper som gör den mycket hal; polytetrafluoreten.

Eller, som vi vanliga dödliga kallar den: teflon.

– Han är teflonmannen helt enkelt, säger statsvetaren och debattören Stig-Björn Ljunggren.

– När han möter motgångar, oavsett vilken sort, så rinner det bara av honom.

”Skulle sålt sin morsa”

Enligt Stig-Björn Ljunggren gör avhoppet från Riksdagen bara Thomas Bodström än mer populär.

– De flesta andra politikerna skulle sålt sin gamla morsa nedför floden för att vara vice i något jäkla utskott. Det här signalerar att han är en annorlunda politiker.

Vad är det med honom som gör honom så populär?

– Vill du att jag ska rabbla? Ja, han är snygg. Han är känd. Intelligent. Duktig på multitasking. Han är inte så där intränat strukturdum som många politiker är. Han är en arbetsmyra, välutbildad, han är gammal fotbollsspelare och skriver böcker som folk gillar. Dessutom har han en förmåga att synas.

Stig-Björn Ljunggren avfärdar alla diskussioner om att politiken nu skulle vara över för den forne justitieministern.

– Knappast. Han kommer vara med i valet 2014. Och han kommer utan tvekan att vara en av kandidaterna till att bli nästa partiledare. De få gråsossar han förlorar på att hoppa av nu är inget mot det han vinner i längden.

Publicerad: