Pendeltåg i lågor i Älvsjö

avOlof Jönsson

Förseningar i tågtrafiken

Foto: HASSE ALMQVIST
Ett pendeltåg fattade eld i Älvsjö i södra Stockholm vid lunchtid på tisdagen. Eldsvådan orsakar stora förseningar i tågtrafiken i Stockholmsområdet.

Ett pendeltåg fattade eld i Älvsjö i södra Stockholm på tisdagen.

Branden orsakade stora störningar i tågtrafiken men ingen människa skadades av elden.

– Tåget stod inne på depån när branden bröt ut, säger Ulf Larsson på Storstockholms brandförsvar.

Pendeltåget började brinna strax efter lunch på tisdagen. Tåget var inte i trafik och inga människor uppges vara inblandade i branden.

Enligt Storstockholms brandförsvar försvårades släckningsarbetet av att en högspänningskabel gått av och låg på ovanpå den brinnande vagnen.

Tågen helt stilla

Vad som orsakade branden är inte känt men ledningsoperatören Ulf Larsson misstänker att den brustna kabeln kan ligga bakom branden.

– Om den trillade ner innan branden bröt ut så kan det vara orsaken, säger han till Aftonbladet.

Enligt SJ orsakade branden omfattande störningar i tågtrafiken. Under en period på eftermiddagen stod tågen helt stilla mellan Flemingsberg och Stockholm central.

Svåra förseningar

Vid tvåtiden kom trafiken igång igen, dock med kraftiga förseningar. Sträckorna som påverkas är Stockholm–Göteborg, Stockholm–Malmö, Stockholm–Eskilstuna och Stockholm–Karlstad.

Även Stockholms lokaltrafik stod stilla mellan Stockholm Södra och Farsta strand respektive Flemingsberg. Förseningarna som följde drabbade även andra delar av lokaltrafiken.