’Provade kläder – såg hand från ett hål i taket’

NYHETER

Polisen: Självklart ska man känna sig trygg när man provar kläder

Helene skulle prova träningskläder på Intersport i Västerås. När hon drog tröjan över huvudet såg hon plötsligt en hand som höll en telefon uppe vid taket.

– Det är totalt oacceptabelt och jag vill varna andra, säger hon i Brottscentralen.

Det var i torsdags som Helene besökte en Intersportbutik i Västerås för att köpa träningskläder. En kille i personalen pekade ut ett provrum där hon kunde byta om.

– Han sa att jag skulle byta om där och när jag drog tröjan över huvudet såg jag en hand som höll i en kamera från ett hål i taket, men den rycktes snabbt undan när jag tittade upp, säger Helene.

Larmade personalen

Helene blev väldigt upprörd och påkallade kassapersonalen som förklarade att rummet ovanför var till för de anställda och att ingen annan har tillgång dit.

– De frågade om jag försökte ta en bild på mig själv och om min telefon möjligen reflekterades i taket. Men min är svart och den jag såg var vit, och jag försökte inte ens ta en bild, säger Helene.

Har polisanmält händelsen

Helene anmälde händelsen till polisen som i nuläget rubricerar brottet som kränkande fotografering.

– Vi kommer att inleda en förundersökning gällande det här ärendet och vi ser allvarligt på brottet. Självklart ska man känna sig trygg när man provar kläder och veta att man inte blir filmad, säger Victoria Holmgren som är polisens presstalesperson i Västerås.

Känner sig kränkt

Helene vill varna andra att vara uppmärksamma när man besöker provrum i butiker.

– Jag blev chockad för jag trodde att man kunde vara säker och jag känner mig kränkt. Därför är det viktigt att gå ut med, säger hon.

Hon har också varit i kontakt med butikschefen som säger att man nu har täckt över hålet ordentligt.

Brottscentralen har sökt Intersport för en kommentar.

Titta på klippet ovan för att se intervjun med Helene och polisens kommentarer.

Helene heter egentligen någonting annat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Västerås

Intersport

Brott