Misstänkt våldtäktsman mördad av lynchmobb

1 av 2
NYHETER

En lynchmobb bröt sig in i fängelset, kidnappade en misstänkt våldtäktsman, slet av honom kläderna, släpade runt honom i över en halvmil och misshandlade honom sedan till döds.

Nu sprids bilderna av den våldsamma händelsen på nätet.

– Situationen är väldigt spänd. Vi gör vårt bästa för att återställa ordningen, säger polisintendenten Meren Jamir till Hindustan Times.

Dödsmisshandeln inträffade på torsdagskvällen i Indien som de senaste åren skakats av en rad våldtäkter som chockat världen.

Den 35-årige misstänkte våldtäktsmannen befann sig i fängelset i Dimapur, Nagaland, när ett aggressivt gäng beslutade sig för att ta rättvisan i egna händer och bröt sig in i lokalerna.

Immigrant

35-åringen, som kommer från Bangladesh, arbetade som skrothandlare innan han blev satt i förvar. Han var misstänkt för att den 24 februari i år ha våldtagit en studerande kvinna på en högskola i området.

Han greps redan nästa dag och snart höjdes upprörda röster mot illegala immigranter i regionen, rapporterar The Indian Express.

Nu är han död.

Släpade runt hans nakna kropp

Ett antal studentföreningar tog initiativ till en demonstration med anledning av våldtäkten och det var efter det som en lynchmobb rusade mot fängelset, bröt upp grindarna, övermannade säkerhetspersonalen och lyckades kidnappa den misstänkte.

Därefter slet man av honom kläderna och släpade med hjälp av en motorcykel hans nakna kropp genom stadens gator i hela sju kilometer, medan man samtidigt sparkande och kastade sten på hans kropp.

Genomborrad och blodig

Bilderna av den nu döde mannen sprids över nätet. Han är naken och fjättrad vid ett stängsel vid stadens klocktorn. Hans kropp är smutsig och blodig. Magen är genomborrad av en blodig påle.

Runt om honom i mörkret står mängder av människor, alla beväpnade med varsin mobil. De vill alla dokumentera händelsen med sin mobilkameror.

Väldigt spänt läge

Ett antal personer skadades i samband med händelsen när polisen använde batonger och avlossade skott. Enligt tidningen Hindustan Times dödades en 25-årig demonstrant i samband med skottlossningen. Ytterligare fyra personer skadades och för en av dem är tillståndet kritiskt.

Även poliser skadades av stenkastning i samband med att man försökte avlägsna kroppen.

Satte bostäder i brand

Efter det drog lynchmobben vidare till Purana Bazar-området där den döde hade haft sin butik och där ska man ha satt ett antal butiker och bostäder i brand.

Polisen uppger att man kommer utreda händelsen genom att bland annat studera fotografierna som nu sprids över världen. Man kommer även utreda polisens agerande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Indien