Nyheter

Stopp i tågtrafiken i Göteborg och Ängelholm

Av: 

Eric Emanuelsson

NYHETER

Först blev det stopp i tågtrafiken i höjd med Ängelholm.

Sedan blev det stopp i Göteborg.

– Det är två rejäla fel som kommer ta tid, säger Lars Hedström presskommunikatör vid Trafikverket.

Tipsa | Aftonbladet

Stoppet mellan Ängelholm och Helsingborg ska bero på en kontaktledning som har rivits ner. Enligt Trafikverkets första prognos kommer problemet först att vara åtgärdat först klockan 05.00 i morgon.

– Det är ett allvarligt fel, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör vid Trafikverket vid 14-tiden.

Klart i morgon

Som det ser ut just nu är det sträckan Göteborg-Malmö som påverkas. Tågen från Göteborg kommer att stanna i Ängelholm, där det kommer att sättas in ersättningsbussar till Helsingborg, och därefter blir det tåg igen till Malmö.

Trafikverket skriver i ett pressmeddelande att även Pågatågen mellan Helsingborg och Ängelholm är inställda och ersätts med buss. Öresundstågen till och från Göteborg vänder i Ängelholm respektive Helsingborg.

Väntar på maskin

Några timmar efter stoppet i Ängelholm blev det även stopp i Göteborg, efter ett spårfel vid Lerums station. Problemen drabbar i först hand trafik mellan Göteborg och Allingsås men också tågen mot Mariestad, Nässjö, Skövde och Stockholm kan påverkas, skriver TT.

–Felet ska vara åtgärdat i morgon bitti. Just nu väntar de på en spårriktare som ska rikta upp spåren igen så att det går att åka, säger Lars Hedström, vid Trafikverkets pressjour.

Stopp i Malmö

Vid 16-tiden rapporterade Vägverket om ett stopp på Malmö central. Endast ett fåtal spår går att trafikera och detta gör att det blir förseningar i tågtrafiken från Malmö central. Orsaken till stoppet ska vara ett signalfel.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lyssna på en ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert: