Tre anhållna efter Malmökravaller

NYHETER

Tre personer är anhållna efter det våldsamma upploppet i samband med nazistiska Svenskarnas Partis torgmöte i går.

De tio personer som skadades i samband med demonstrationen har nu lämnat sjukhuset.

Över tusen motdemonstranter befann sig i går vid Limhamns torg i Malmö för att demonstrera mot nazistiska Svenskarnas partis torgmöte.

Tre anhållna

Redan innan torgmötet inletts var det oroligt på platsen och polisen fick göra flera ingripanden.

– Totalt sex personer greps och fick följa med in till stationen, säger Maya Forstenius, pressinformatör vid Skånepolisen.

Tre av dem har släppts och två kvinnor och en man, har anhållits.

En man och en kvinna, är misstänkta för våldsamt upplopp. Mannen är i 25-årsåldern, men polisen har inte lyckats fastställa kvinnans identitet.

– Sen är det ytterligare en okänd kvinna som är anhållen, misstänkt för överträdelse av markeringsförbudet, säger Forstenius.

Tio skadades

Om någon privatperson lämnat in anmälan för polisen går inte att få svar på i dag.

– Jag har inga uppgifter på det, det är tyvärr så att jag inte har möjlighet att få dem i dag. Avdelningen för internutredningar är på plats här i morgon, säger Maya Forstenius.

I samband med att polisen gjorde framryckningar på Linnégatan skadades flera personer när polisen skulle skingra folkmassan med polishästar. Enligt Region Skåne fick tio personer uppsöka sjukhus med lindriga skador och samtliga kunde lämna sjukhuset under natten.

Lugnt i Halmstad

I dag fortsätter nazistiska Svenskarnas parti sin veckolånga valturné med möten i Halmstad, Göteborg och Vänersborg. Vid partimötet i Halmstad som genomfördes under förmiddagen befann sig drygt 200 personer på torget. Ett 30-tal demonstranter med antinazistiska banderoller ropade slagord, men motdemonstrationen gick lugnt till, rapporterar TT.

Klockan 14.00 inleds det nazistiska partiets möte på Götaplatsen i Göteborg.