Nyheter

Madeleine i Gävle med strålande humör

Av: 

Tord Westlund

Ida Gustafsson

NYHETER

GÄVLE/STOCKHOLM. Prinsessan Madeleine var på ett strålande humör när hon i dag gästade Gävle tillsammans med maken Christopher O ́Neill.

Prinsessan är ju hertiginna av Gästrikland och Gävleborna tycks vilja se henne oftare.

– Man vill ju hellre förknippas med en vacker prinsessa än med en brinnande julbock, sa en känd Gävleprofil till Aftonbladets reporter på väg in i slottet.

Gävlebesöket inleddes med lunch på Gävle slott med landshövding Barbro Holmberg som värd och ett 40-tal gäster. Däribland prins Daniels föräldrar, Olle och Eva Westling.

Efter ett företagsbesök fick Madeleine och Chris möta jublande barn och ungdomar på mycket populära aktivitetshuset Helges. Här bjöds kungligheterna på ett fint sångframträdande av Helges allstars. Prinsessan ställde sedan välvilligt upp när flera barn ville ta ”selfies” tillsammans med henne.

På en direkt fråga från Aftonbladet om prinsessan kommer att jobba vidare med Childhood i år svarade hon:

– Ja, ja och såg lycklig ut.

Enligt den ursprungliga planen var det bara prinsessan som skulle delta i Gävlebesöket, men planen ändrades.

– Christopher O'Neill är med i dag för det fanns en lucka i hans program, säger Margareta

Thorgren, informationschef vid Hovet.

Sedan Svenska Akademiens högtidssammankomst den 20:e december har paret legat lågt med de officiella plikterna. Dagens besök är årets första representationsuppdrag för prinsessan som på nyårsafton meddelade att hon och maken Chris O'Neill har lämnat New York-åren bakom sig. Men om de numera är bosatta i Sverige på obestämd tid är inte helt klart:

– Paret planerar att bo någonstans i Europa och var det blir är ännu inte bestämt och därför är hemmabasen i Stockholm, säger Margareta Thorgren, informationschef vid Hovet.

Under tiden som Madeleine bor i Sverige kommer hon att delta i ytterligare officiella uppdrag under våren. Men vad dessa gäller är ännu inte offentliggjorda.

Den 20 februari fyller prinsessan Leonore 1 år och till sommaren väntas hon få ett syskon.

Men någon mammaledighet under våren inte aktuell för Madeleine. Enligt hovet kommer prinsessan att fortsätta att ha en anställning på Childhood även nu när paret bor i Stockholm.

– Det är en ju en organisation med kontor i flera länder. Och huvudkontoret ligger ju i Stockholm, säger Margareta Thorgren.

När prinsessan Madeleine bodde i New York fick hon apanage när hon representerade Sverige

vid olika evenemang och tillfällen. Hur det blir nu vill Hovet inte berätta.

– Apanage är ingenting som jag kommenterar. Men det är naturligt att det utgår apanage utifrån de officiella uppgifter som utförs, säger Thorgren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter