SVT:s teckentolk efter supersuccén: "Jag vet inte vad som händer"

avMauri Hermundsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tommy Krångh, teckenspråkstolkare  i SVT, hyllas efter sina inlevelsefulla tolkningar av bidragen i Melodifestivalen.

– Jag är omtumlad. Jag har verkligen blivit kärleksbombad i sociala medier, säger han.

Tiotusentals människor runtom i landet har de senaste dygnen gillat, kommenterat och delat Tommy Krånghs tolkning av Magnus Carlssons bidrag i Melodifestivalen. Men inte nog med det – även utomlands har han genererat miljontals klick.

– Det är helt sjukt och jag är jätteglad för alla fina ord. Jag har verkligen blivit kärleksbombad, säger Tommy till Aftonbladet.

Främst hyllas han för den inlevelse och energi som  aldrig tycktes ta slut i livesändningen som pågick parallellt i SVT24.

– Jag vet inte riktigt vad som händer. Jag går in i musiken och tappar mig själv på något sätt, sen släpper jag loss och bara kör. Jag har liksom ingen kontroll, ändå vet jag exakt vad jag ska göra.
Så, hur lyckas Tommy hålla igång en sådan energi? Jo, en stor del beror på hans kollegor, som tillsammans  bytte av varandra under sändingens  gång.

– Vi har en studio och alla är i rummet. Vi triggar varandra. Jag har varit med under många sändningar men har aldrig upplevt den här energin, säger Tommy och fortsätter:

– Det är nästan som en dansuppvisning, som ett nummer. Man går in och bara kör.
Många tycker att du ska följa med  Måns Zelmerlöw till Eurovision, vad tycker du om det?

– Han får gärna ringa mig. Jag har inget planerat då, haha.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM