Smsade från planet: "Vi har presenter till dig"

1 av 5 | Foto: Fransk militär på väg upp i berget.
NYHETER

Skolungdomarna skickade meddelanden till sina vänner från flygplanet.

En stund senare var de döda.

– De skrev att det skulle bli skönt att komma hem och att de hade presenter till mig, säger klasskamraten Philippa till Daily Mail.

Flygkraschen i franska alperna har försatt den lilla tyska staden Haltern am See i sorg.

De 16 skolungdomar som var på väg hem från en skolresa i Barcelona omkom i olyckan.

– Den svartaste dagen i vår stads historia, sa stadens borgmästare Bodo Kimpel dagen efter kraschen.

Under onsdagen höll skolorna i staden stängt och folk samlades vid gymnasiet för att sörja de förolyckade ungdomarna och lärarna.

”Det såg ut att ha roligt”

Egentligen skulle Philippa, klasskamrat med de 16 ungdomarna, varit med på resan. Hon valde att stanna hemma, men höll kontakt med klasskamraten Elena Bless i Spanien med hjälp av sms och Whats app.

– Hon skickade gruppfoton och bilder på sevärdheter, det såg ut som att de hade roligt, säger Philippa till Daily Mail.

Till tidningen säger hon att flera av klasskamraterna skickade meddelanden från flygplanet. De såg alla fram emot att få träffa sina familjer och vänner igen.

– De skrev att de hade gått ombord, att det skulle bli skönt att komma hem och att de hade köpt presenter till mig, säger hon.

Kan inte ta in vad som har hänt

Några timmar senare fick Philippa det hemska beskedet att planet hade störtat i alperna. Ett besked som lamslog den lilla staden några mil utanför Düsseldorf. Själv har hon fortfarande inte förstått vad som har hänt. Att hennes vänner inte kommer tillbaka.

– Elena ville resa runt i världen och studera på universitetet. Jag kan inte fatta att hon inte kommer tillbaka, säger Philippa till Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM