Polisen har anhållit misstänkt hästplågare i Uppsala

avJosefin Silverberg, Filip Lindahl

NYHETER

När Agnes Mårs, 28, skulle kolla till sitt sto som är på väg att föla upptäckte hon en okänd man i stallet.

– Jag blev helt chockad när jag såg på filmen vad han gjort. Det känns inte tryggt, säger Agnes Mårs till Aftonbladet.

På tisdagseftermiddagen bekräftade polisen för UNT att de anhållit en person skäligen misstänkt för djurplågeri.

Det var vid halv ett-tiden natten till tisdag som Agnes Mårs, 28 vaknade till. Med ett sto som är på väg att föla har hon satt larm på en gång i timmen för att kunna vara redo när det är dags. I stallet finns en kamera uppmonterad för att lätt kunna se hur det står till med hästen.

1 av 2 | Foto: privat
Agnes Mårs är skakad av det som skett.

– Jag vaknar och ser att det är någon i boxen. Jag blev såklart skiträdd. Jag ringde min pappa som också bor på gården och bad honom köra iväg mannen, säger Agnes Mårs.

Men mannen hade hunnit försvinna från gården. Agnes gick sedan igenom filmen och ser hur mannen sticker in sin hand i stoet.

– Det är så fruktansvärt. Som tur är verkar hon inte vara påverkad av det. Han var ändå ”varsam” med henne och använde inget tillhygge.

Lagt ut filmen på Facebook

Hon beskriver mannen på filmen som ungefär 185 centimeter lång, mellan 20–25 år gammal och med mörkt hår och skägg. Med förhoppning att hitta gärningsmannen har hon lagt ut övervakningsfilmen på sin Facebook-sida.

– Det känns så otryggt. Vi bor 30 meter från stallet och det är ordentligt upplyst kring, inte långt från ett villaområde, säger Agnes.

Agnes Mårs tror att chanserna är goda att hitta gärningsmannen.

– Jag har fått väldigt många kommentarer och meddelanden efter att jag lagt ut filmen. Jag hoppas att det är någon som vet vem han är.

En anhållen för djurplågeri

Efter flera tips och namnförslag från allmänheten genomförde polisen en husrannsakan under tisdagen. Tillslaget ledde till att en person anhölls misstänkt för djurplågeri.

– Vi har jobbat intensivt under dagen och identifierade en person som nu är anhållen skäligen misstänkt för djurplågeri, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen till UNT.

Dagens tre rubriker 22 maj 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala