Nyheter

Alton, 11 månader, portad på krogen

NYHETER

Fick inte sova i sin vagn medan föräldrarna tog en öl

Alton, 11 månader, låg och sov i sin barnvagn på uteserveringen när hans föräldrar fick höra att de måste avlägsna sig.

Små barn är inte välkomna efter klockan 21.30.

– Jag kände mig som en dålig mamma, säger Altons mamma Cecilia Gustafsson till Västerbottens Folkblad.

Inte välkommen Alton, snart 1, fick inte ligga i sin vagn på en pub i Umeå.
Inte välkommen Alton, snart 1, fick inte ligga i sin vagn på en pub i Umeå.

Cecilia Gustafsson hade tillsammans med sambon Erik Hedström och sonen Alton gått till krogen Bishops Arms i centrala Umeå för att dricka några öl tillsammans med några vänner på uteserveringen.

De kom till krogen strax efter klockan åtta på kvällen. Vid niotiden beställde Erik Hedström en öl. När han betalat och servitrisen öppnat ölen sa hon att han måste skynda sig att dricka upp, eftersom han måste lämna krogen 21.30. Efter det var det inte längre tillåtet att ha med sig småbarn på uteserveringen.

Erik Hedström svarade servitrisen att eftersom han betalat för ölen tänkte han dricka upp den i lugn och ro. Ytterligare en servitris kom fram och sa till sällskapet, men Erik Hedström stod på sig och ville dricka upp sin öl.

Regeln till för barnen

– Men vid 22.30 kom en argsint vakt fram till oss och var mycket otrevlig. ”Nu är det dags för dig att gå hem” sa han. Och då gick vi, berättar Erik Hedström för Västerbottens Folkblad.

– De fick mig att få skuldkänslor för att jag lät mitt barn vara ute så sent. Jag kände mig som en dålig mamma, säger Cecilia Gustafsson till samma tidning.

Enligt Adde Peterson som är chef för Bishops Arms i Umeå är regeln till för att skydda barnen.

- Jag tycker inte att krogen är en bra miljö för små barn. Där finns onyktra och ibland stökiga människor, säger han till aftonbladet.se.

Men är det inte upp till föräldrarna att avgöra vad som är en lämplig miljö för deras barn?

- Det är jag som serverar alkohol som har det yttersta ansvaret för min krog. Jag tror att många håller med om att krogen sent på kvällen inte är en lämplig plats för barn, säger Adde Petersson.

Han förstår att föräldrar som blir tillsagda att lämna krogen kan bli upprörda, men menar att det inte är många som tar med sina barn sent på kvällen.

- Jag upplever det inte som ett problem, och jag tror att de flesta krögare har liknande regler. Jag känner inte till att några föräldrar hört av sig till oss och klagat, säger han.

Tidigare:

Karin Thurfjell

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter