Nyheter

Misshandlad båtägare hoppade i havet

NYHETER

Hans påtände vän försvann med flickvännen och båten

Pojkvännen misshandlades av sin barndomsvän ombord på motorbåten. När han hoppade överbord försvann den misstänkte med mannens flickvän.

Fritidsbåten som försvann utanför Strömstad på midsommarnatten var sent på lördagskvällen fortfarande borta.

Det var vid tretiden natten till lördagen som larmet kom in till polisen i Strömstad. Ett norskt par hade tagit med sig sin bardomsvän, också han från Norge, ut med pojkvännens motorbåt. Väl ombord blev vännen våldsam och till slut såg inte pojkvännen någon annat råd än att kasta sig över bord. Han plockades upp av en annan båt strax därefter, men fick söka vård för sina skador.

Anhållen i sin frånvaro

Motorbåten med fickvännen och barndomskamraten försvann och polisen letar efter den gula båten av märket Flipper.

– Vi söker längs svenska och norska kusten med hjälp av kustbevakningen och sjöräddningen. Mannen är anhållen i sin frånvaro misstänkt för misshandel och olaga hot, säger Göteborgspolisen.

Den 32-årige pojkvännen har inte kunnat berätta för polisen vad grälet handlade om, men han säger att hans vän, också han i 30-årsåldern, var berusad eller kraftigt påverkad av narkotika när han gick ombord i båten.

Tio mil till Oslo

– Det är väl drygt tio mil till Oslo sjövägen härifrån. Med en så snabb båt går det på några timmar, säger Tage Ödlund, inre befäl på polisen i Strömstad, till TT.

Både kustbevakningen och den norska sjöräddningen sökte på lördagen efter den gula, öppna motorbåten. Under förmiddagen spanade man med helikopter. Men ännu vid sextiden på lördagskvällen hade varken mannen, kvinnan eller båten återfunnits.

Skärgården i området bedöms ha gott om bra ställen att gömma sig på, för den som inte vill bli hittad.

– Man har gått över alla skrymslen och vrår längs kusten, åtminstone på svenska sidan, men inte påträffat något, sade Ödlund vid 23-tiden.

Therese Holmberg, TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter