Nyheter

Glastonbury-festivalen i England översvämmad

NYHETER

Tälten står under vatten – spelningarna tillfälligt inställda

Så här ser tältområdet ut efter dagens skyfall.
Så här ser tältområdet ut efter dagens skyfall.

Tälten vid Glastonbury-festivalen i England står under vatten och spelningarna har tillfälligt ställts in. Besökarna försöker nu rädda det som räddas kan.

Många hade väntat sig att det skulle regna men inte en storm med åska, regn och blixtar.

I år har drygt 150 000 människor köpt biljetter till den massiva festivalen. Många hade väntat sig att det skulle regna men inte att en storm med åska, regn och blixtar skulle dra in över festivalen på dess första dag.

– Det är inget gnäll ännu. Besökarna försöker rädda sina tillhörigheter och det kommer nog att bli en bra historia att berätta när de kommer hem, uppger arrangörerna.

Spelningarna är för tillfället inställda och ett tält, ”The dance Lounge”, revs mitt itu av stormen och håller just nu på att lagas.

Tvingats lämna området

En del besökare har blivit tvungna att lämna festivalområdet efter att deras tält översvämmats av regnvattnet och det inte funnits plats att ställa det på torr mark. De brittiska meteorologerna lovar dock att det kommer att bli bättre väder längre fram i helgen.

Den anrika Glastonbury-festivalen startade 1970, dagen efter Jimi Hendrix död. Sedan dess har den lockat hundratusentals besökare och haft dragplåster som David Bowie, New Order, Sinead O’Connor och Travis. I år ska bland annat Elvis Costello och REM uppträda.

Festivalen ger också pengar till välgörenhet. Förra året gavs 1 miljon pund till bland annat Greenpeace.

Therese Holmberg

ANNONS EXTERN LÄNK

Upp till 700 kr rabatt på dina två första leveranser av matkassar från Middagsfrid!

Middagsfrid

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter