22 år - och pokermiljonär

NYHETER

Erik redan legendar bland nätspelarna

1 av 2 | Foto: LOUIS ALVAREZ
njuter av livet i miami Erik Sagström började spela nätpoker när han var 15. Han sägs ha spelat ihop över tio miljoner kronor. Här njuter han av livet på det lyxiga Westin Diplomat Hotel på Hollywood Beach i Florida.

Han var femton när han började spela nätpoker i Linköping.

Nu sitter Erik Sagström, 22, på ett lyxhotell i Miami i USA. Han sägs ha spelat hem tio miljoner.

– Det är nog mer än så, säger han själv.

Här ger han och andra unga svenska proffs sina tio bästa tips.

Erik Sagström berättar:

– Jag var 15 år. Jag har alltid varit intresserad av spel, spel för pengar, och hittade en onlinesajt där jag började spela mest på skoj. Jag blev helt fascinerad och beställde hem böcker och började spela för småpengar. Sen gick det av bara farten.

Framgångarna förklarar han med slump, tur och extrem passion.

– Jag kom in rätt i spelet. Det är som att lära sig en golfsving eller vad som helst. Om man har bra teknik från början så är det lätt att bli bra. Sen spelade jag nog mer än de flesta andra. Jag var och är extremt passionerad.

Bestulen på en halv miljon

Mats Rahmn, 23, hoppade av jobbet som elevassistent när pengarna började trilla in.

– Jag jobbade på en skola i två år efter gymnasiet och spelade under tiden. Men på slutet tjänade jag mer på att spela än på att jobba. Så då sa jag upp mig.

Han blev nyligen bestulen på en halv miljon kronor när hackare tog sin in på hans spelkonto.

– 65 000 dollar försvann. Nu har det äntligen löst sig och jag ska bara skriva på ett avtal så får jag tillbaka pengarna från sajten. Det är svårt att skydda sig mot sånt här. Kan de ta sig in på Pentagon och Nasa kan de ta sig in på en spelsajt.

Köpte sig en jaguar

När Anders Henriksson, 24, radade upp sina straight flush på skolrasterna hade han inte tanke på att korten en dag skulle förändra hans liv.

Han har just vunnit 2,8 miljoner i två turneringar – och köpt en Jaguar.

Raymi Sanchez, 27, kämpade år efter år för att bli civilingenjör. Han hoppade av och vann nyligen 568 950 kronor.

– På sikt kommer jag nog att investera, men jag tycker fortfarande att det är roligast att spela mycket. På ett eller annat sätt kommer jag att hålla på med det här hela livet. Det är jag säker på.

Claes Petersson