Galet goda drinkmixar

NYHETER

En njutbar dejt på veranda

I dessa tider är det folkligt och festligt ute på stan.

På Operakällarens veranda är det inte folkigt alls.

Men väl så festligt.

Foto: DYRA DROPPAR Operakällarens snygga veranda bjuder på en inspirerande drinklista – men det kostar därefter.

Det är sällan man träffar på en så lång och inspirerande drinklista. Det är en njutning bara att läsa den. Några goda val från den är fruktiga champagnedrinken ”Passion For Opera” och bäriga ”Black Raspberry Collins”.

Dödskombo

Med dem innanför västen blir man sugen på att verkligen sätta bartenderns hantverksförmåga på prov. Detta genom att beställa in två drinkar som på pappret verkar lätt osmakliga. Dramatiskt döpta ”Death in the afternoon” består av den rätt dödsföraktande kombon champagne och absinth.

Men vänner av ordning behöver inte oroa sig. Man varken dör eller blir galen. Inte den minsta lilla gröna fe dyker upp. Låter man bli att lukta på den, och därmed får lakritsshots-flashback, så är den riktigt god.

”The Broadmoore” verkar ännu värre med blandningen av skotsk whisky, Chartreuse, orange bitters och socker. Dessutom är den namngiven efter ett mentalsjukhus. Men även den är mer än drickbar. Passar utmärkt att avnjuta i den vita, sterila miljön signerad designtrion Claesson Koivisto Rune.

Smolket: priset

Enda smolket i bägaren är att det, inte helt oväntat, är rejält dyrt. Så besöken får ransoneras till då man har något att fira, eller möjligtvis behöver ett tjusigt plåster på såren. Tyvärr.

Man kan ju bli galen för mindre.

Operakällarens veranda

Barombudskvinnan