Så här dyr är din mataffär

NYHETER

Inte en enda Coop-butik bland landets billigaste

Foto: Lägst pris ”Vi beslöt i början på året att sänka våra priser med ett värde av tio miljoner kronor” berättar Carl-Johan Ståhle, delägare i Ica Kvantum vid Kungens kurva. Butiken har lägst priser i hela Stockholmsområdet.

Billigaste matbutiken i Stockholms-området är Ica Kvantum i Kungens kurva.

- Det är fantastiskt att hamna så bra i den hårda priskonkurrens som nu gäller, säger delägaren Carl-Johan Ståhle.

Aftonbladet publicerar i dag listor över prisgranskade butiker i hela landet.

Pensionärernas Riksorganisation, PRO, genomför varje år en prisundersökning i matbutiker över hela landet. Läns- och riksresultaten av årets priskoll presenterades av PRO i juli.

Aftonbladet redovisar i dag resultatet på butiksnivå. Ica Kvantum i Segeltorp vid Kungens kurva är den billigaste butiken i Stockholms-området. PRO:s matkorg med 60 varor kostade 1278 kronor på Ica Kvantum. I landets dyraste butik - Matbörsen i Jönköping - kostade varorna över 500 kronor mer, 1812 kronor.

Carl-Johan Ståhle är delägare i Ica Kvantum, Kungens kurva. Han förklarar förstaplaceringen:

- Vi beslöt i början på året att sänka våra priser med ett värde av tio miljoner kronor. Det ledde till att vi sänkte priserna på 8000 artiklar. Efter det har omsättningen ökat med åtta, tio procent, säger Ståhle.

Inte en enda av landets 25 billigaste butiker är en Coop-butik. På topplistan finns istället 18 Ica-butiker (nästan bara Ica Kvantum och Ica Maxi) samt fem Willys-butiker.

På bottenlistan med landets dyraste butiker finns fyra Ica-butiker och åtta Konsum.

Så kostar matkassen i...

Här är de 60 varorna i PRO:s matkasse

Zendry Svärdkrona, Joachim Kerpner