"Privat skulle jag vara generad över dialogen"

NYHETER

Andrea Larsdotter är en av skådespelarna i krograggspjäsen Sex som visas på Carpe Noctem.

Foto: Andrea Larsdotter kisar i solen.

Hur är det att spela teater i krogmiljö?

Svårt och roligt på samma gång. Akustiken är pissdålig så man måste höja rösten ordentligt. Men det är positivt att använda krogen för den här pjäsen, det gör ju att platsen blir autentisk.

Ja, det handlar ju om krogragg och om tillfälliga förbindelser, vilken typ är din karaktär?

Hon är en översexuell kvinna som har bestämt sig för att få med sig någon hem. Det är svårt att ha sympati för henne, hon är en riktig galning, men samtidigt måste man ju försöka hitta de bitarna hos sig själv?

Och hur gick det?

Jag kände mig pryd inför henne i början. Jag har ju fått den värsta rollen som håller en monolog om analsex. Privat skulle jag vara generad, men min karaktär är frispråkig.

Tycker folk att det är roligt då?

Ja, det är ju ganska klassisk slapstick emellanåt, och en del ståupp-material. Men man hör att skrattet fastnar i halsen ibland för det är ganska grovt språkbruk. Vi har satt en 18-årsgräns också, för det känns inte som att man får ut så mycket av pjäsen om man är yngre än 18.

Vad har du för favoritplatser i Stockholm?

Kungsholmens bakre zon, nedanför Hantverkargatan, känns som Söder för 20 år sedan. Massor av små restauranger där ingen är. Sen gillar jag att gå på dance gatherings, det är några som samlar udda danser och har workshops och öppna kurser. (mer info på www.dancegatherings.se)

Rickard Henley

Allt om Stockholm

Mer om pjäsen Sex