Parisromantik eller Miamipuls?

NYHETER

Så temainreder du din balkong

1 av 4
Efter Välkommen ut. De rödvita mattorna gör att balkongen känns extra inbjudande. Växterna och den lilla nätta sittgruppen ger karraktären av romantik.

Med lite fantasi och ett tema att utgå ifrån fixar du en sommarfin balkong i ett kick. Inspireras av balkongen som andas romantik á la Paris eller varför inte av terrassen med den rätta Miami-känslan.

Romantik i city. Med små nätta möbler och blomkrukor på hjul fick den lilla balkongen (bilderna överst på sidan och överst till höger) ett rejält lyft.

Det vitlackerade plåtbordet Läckö, 369 kr, med två tillhörande stolar Läckö, 229 kr/st, Ikea, lämnar utrymme för stora krukor och en alldeles egen liten kryddträdgård.

De randiga plastmattorna Emil, 525 kr, ger en hemtrevlig känsla och klarar en eller annan regnskur.

De stora vita plastkrukorna PS Fejö, 169 kr, Ikea, har hjul vilket gör dem lätta att flytta runt.

Att göra ett litet växthus av ljuslyktan, 395 kr, Indiska, är både praktiskt och snyggt.

Ta Miami till balkongen

Färgsättning med pasteller och gröna storbladiga växter förvandlade terrassen till höger till ett uterum med en fläkt av Miami. På den inglasade delen passar det bra med en matplats – även om det regnar kan man sitta här och äta.

Bordet Kvarnö, 1 195 kr, Ikea, passar fint ihop med de orange klappstolarna Anna, 169 kr, Bauhaus.

Två rottingpallar Alseda, 299 kr, Ikea, med dynor sydda av tyget Svall, 70 kr/m, Åhléns, kan bli två extra platser på altanen.

Ett parasoll, 49 kr, Bauhaus, mattor Roskilde, 39 kr, Ikea och två sköna solsängar Äpplarö, 995 kr, Ikea, är allt som behövs för att kunna njuta av en terrass. Börjar det regna är det lätt att ta in de lösa dynorna Brämön, 279 kr, Ikea.

Plastmattorna, 79,50 kr, Indiska, tål lite sommarregn. Färgglada vattenkannor, gul, 49,50 kr, och orange, 149 kr, Plantagen. Turkos pläd, 225 kr, och kudde Svall, 155 kr, Åhléns.

Romantiska balkongdetaljer

Prylarna som fixar Miami-känslan

Cattis Brändström

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning