Alla barn i familjen drunknade

NYHETER

Först dog systrarna - i fredags drunknade deras bror

1 av 2 | Foto: Pojken söktes med både helikopter och dykare.

Tragedin upprepade sig.

För åtta år sedan förlorade den norska familjen två flickor i en drunkningsolycka.

I fredags hittades deras 12-årige son död på fyra meters djup.

När pojken anmäldes försvunnen sent på torsdagskvällen satte polisen i Østfolds polisdistrikt söder om Oslo in stora resurser för att hitta honom. Polis, räddningstjänst och frivilliga -alla gjorde sitt yttersta för att finna 12-åringen.

Livlös på 4 meters djup

Pojken hade cyklat ner till vattnet för att leka och titta på fågellivet. Men när hans kläder och cykel hittades på strandkanten intill viken Visterflo antog polisen att 12-åringen också tagit ett dopp.

När räddningsinsatsen blåstes av vid midnatt hade 12-åringen ännu inte hittats. Räddningsledningen befarade då det värsta, och dagen efter bekräftades farhågorna.

Gled av badringarna

På fyra meters djup fann en dykare 12-åringen livlös. Enligt den norska tidningen Verdens Gang tydde mycket på att han dragits ut av starka strömmar.

-Vi har förstått att han var en förhållandevis dålig simmare, säger räddningsledaren Martin Nygårdsmoen till Dagbladet.no.

För pojkens familj är det inte första gången som en simtur kostar liv. För åtta år sedan drunknade pojkens systrar, tio och tolv år gamla, när de gled av sina badringar på djupt vatten. Systrarna var på ett kristet sommarläger i Skjeberg när olyckan inträffade.

När tragedin i veckan upprepade sig satte norska myndigheter in alla resurser för att stötta den drabbade familjen.

-Det är mycket tragiskt, säger polisens insatschef Rune Arneberg till VG.

Daniel Persson