Brevet till de anställda: ”Jag förnekar”

avAnders Munck

Publicerad:
Uppdaterad:

Dominique Strauss-Kahn, 62, riskerar 25 år i fängelse för våldtäktsförsök.

I ett hemligt brev svarar han på anklagelserna:

– Jag förnekar i starkast möjliga ordalag, skriver han.

Strauss-Kahn misstänks för att ha försökt våldta en hotellstäderska. Han greps i mitten av maj. Sedan dess har tystnaden varit kompakt från den forne chefen för Internationella valutafonden.

”Jag förnekar”

Nu har CNN kommit över ett hemligt brev som Strauss-Kahn har skickat till sina tidigare kollegor på IMF. Där skriver han att han är oskyldig.

"Jag förnekar i starkast möjliga ordalag anklagelserna”, skriver Strauss-Kahn.

Han fortsätter med att konstatera att han är övertygad om att han kommer att frias helt, och att han avgick från sin post för att skona sina arbetskamrater:

”Jag kan inte acceptera att IMF - och ni kära kollegor - på något sätt måste dela min personliga mardröm . Så var jag tvungen att gå”, fortsätter Strauss-Kahn.

”Lycka till”

Han avslutar e-postmeddelandet med att berömma sina kollegor:

”Det institutet har uppnått under de senaste tre och ett halvt år är frukten av ditt tänkande, ditt arbete, din övertygelse”. "Tack, lycka till i framtiden, och Au Revoir. Dominique”

Dominique Strauss-Kahn misstänks för sju sexrelaterade brott, varav våldtäktsförsöket på en 32-årig hotellstäderska är det allvarligaste. Han släpptes mot borgen och bor nu hos sin hustru i New York i väntan på rättegång.

Publicerad: