Nyheter

SVAREN PÅ PÅHOPPEN

Av: 

Pär Karlsson

Kristina Edblom

NYHETER

Thomas Bodström avslöjar nu hemligheterna om S-kollegerna, journalister och kungen i sin nya bok ”Inifrån – makten, myglet, politiken”.

Eller så är det förvirrade och felaktiga myter och personangrepp framförda av en amatörmässig idiot.

Här är Bodströms sanning – och de utpekades.

Bodström om Leif GW Persson:

”Alla som vet hur en polisutredning fungerar, inser hur oseriöst det är att kommentera varenda förundersökning och rättegång i hela Sverige. Samtidigt. Och utan att gå på rättegångarna. Till skillnad från sin tidigare vapenbroder Jan Guillou är han fåfäng och gillar att namedroppa och berätta att han umgås med Anders Borg och Pär Nuder.”

Leif GW Persson svarar:

”Jag träffar inte Bodström, på goda grunder. Jag undviker nämligen att umgås med idioter.”

Bodström om Jan Guillou:

”Han har varit en av Sveriges främsta opinionsbildare. Avskydde buggning men välkomnade en utvidgning av FRA, vilket bottnar i hans hat mot Säpo och hans förkärlek till militären. Jan Guillou är helt inkonsekvent när det gäller integritetsfrågor. Han är helt orädd och drar sig inte för att kritisera media. Han är mycket vassare när han får skriva krönikor eller artiklar i lugn och ro, än när han deltar i debatter då han mest suckar och stönar. Efter att i åratal givit sig på olika människor förvandlades han till ”prinsessan på ärten” när han själv blev angripen i den så kallade KGB-affären 2009. ”

Jan Guillou svarar:

”Men det är förvirrat det han säger, det som handlar om FRA är inte alls sant. Det är lättvindig kritik han kommer med. Jag har inte läst någon av hans böcker, det finns ju så många amatörer som skriver deckare och vad jag förstått så tillhör Bodström den lägre skalan av dessa.”

Bodström om Mona Sahlins motståndare:

”Ställd inför risken att det skulle bli en öppen splittring i partiet kring henne som ordförande valde Mona Sahlin att avgå. När jag träffade henne i New York i december 2010 berättade hon att det var en kupp från några av hennes starkaste motståndare. Det var Heléne Fritzon och Morgan Johansson från Skåne, Håkan Juholt från Kalmar och Peter Hultqvist från Dalarna som låg bakom den.”

Bodström om Peter Eriksson och Lars Ohly:

”Både brukade skicka sms till Mona Sahlin där de pratade skit om varandra. Mona började kalla sig stormorsan (eftersom hon hade fullt upp med att försöka få de trilskande småbröderna att hålla sams). För att förbättra

relationen tog hon till klassiska knep som att de två skulle dricka öl och basta tillsammans när det var partiöverläggningar ute på Bommersvik, Socialdemokraternas kursgård i Sörmland.”

Bodström om LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin:

”Däremot borde hon inte ha fått förnyat förtroende vid kongressen 2008, då hon valdes om för en tredje period, men då på grund av att hon hade varit en synnerligen svag LO-ordförande.”

Bodström om Carin Jämtin (S):

”Som  partisekreterare är hon ytterst ansvarig för att partiet genom hennes initiativ kommer ut i den politiska debatten. Under sina fyra år som oppositionspolitiker i Stockholm visade hon inga sådana talanger.”

Morgan Johansson och Heléne Fritzon svarar:

”Thomas Bodströms beskrivning av vad som hände i höstas är grovt felaktig. Efter det mycket dåliga valresultatet 2010 uppstod ett starkt och brett tryck i partiet på ett nytt ledarskap. Ett stort antal partidistrikt ville se en förändring. Då valde Mona Sahlin att träda tillbaka. Någon ”kupp” var det sannerligen inte. Han ägnar sig bara åt att spekulera om sådant han hört i andra eller tredje hand. Han sprider myter och personangrepp i syfte att öka intresset för sin bok.”

Bodström om partiledare Håkan Juholt (S):

”Jag är säkert på att Håkan Juholt kan locka tillbaka äldre LO-medlemmar och soffliggare. Det är betydligt mera osäkert hur han kommer att lyckas med kvinnor, ungdomar, akademiker och storstadsbor.”

Håkan Juholt svarar:

”Det är svårt att vara politisk analytiker, det finns de som jobbar heltid med detta. Och jag har respekt för dem”, säger han till SVT:s Rapport.

Bodström om Veronica Palm:

Bodström kallar Palm ”politiskt tondöv” efter att hon sagt att riksdagens regler för föräldraledighet är ”solklara” när Bodström inte fick föräldraledigt. ”Den uppfattningen var hon ganska ensam om”, skriver Bodström.

Veronica Palm svarar:

”Jag har själv varit föräldraledig från riksdagen, på heltid. Det går inte att vara på deltid. Jag har hela tiden deltagit i eftervalsarbetet. Thomas Bodström har inte det. Jag har inte läst boken, men det är bittert att bilden nu sprids att det inte var Mona Sahlins eget val att inte ställa upp för omval som partiledare. Hon är en av de starkaste politiker jag mött. ”

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter