Ett riktigt bilbud

avTorbjörn Ek

NYHETER

Skulle frakta hem bilen – i bakluckan

Foto: Foto: ALL OVER PRESS
MÄSTARE PÅ TETRIS? Männen lyckades stuva in en hel Mazda 626 i bagaget.

LONDON. Bästa sättet att få med sig bilen hem till Kazakstan?

I bakluckan på en annan bil så klart!

Foto: Foto: AP
Stolt Borat hade varit imponerad över sina landsmäns kreativa fraktmetod.

Så tycks resonemanget ha gått hos Konstanty Krol, 38, och Cezar Chmielewski, 28, som åtminstone själsligt måste vara nära släkt med sin fiktive landsman Borat.

Färden blev vinglig

Man hade inte räknat med att den tunga lasten skulle få skåpbilen att vingla från sida till sida över vägen och väcka misstankar hos polisen.

Den nya bilen, en Mazda 626, skulle forslas från det nordtyska samhället Bargteheide och 350 mil hem till Kazakstan, skriver Daily Mail. Men för att slippa betala för en trailer bestämde sig männen för att stoppa in bilen i bakluckan.

Sacha Baron Cohens rollkaraktär Borat hade varit stolt över sina landsmäns uppfinningsrikedom. När bilen inte gick in på bredden bestämde de sig för att ta in den på höjden i stället.

Försökte dölja

Med en madrass som vaddering på undersidan och med mjuka kuddar på båda sidor av fordonet lyckades de med hjälp av några vänner få in det nya åket i skåpbilen.

Men någonstans lär de ha insett att idén inte var en snilleblixt. Med tidningspapper för fönstren försökte de dölja sin udda last.

Kom inte ur Tyskland

Det räckte inte. Tysk polis stoppade snart skåpbilen som vinglade oroväckande från sida till sida över vägen.

En polistalesman säger till Daily Mail att man har beslagtagit både Mazdan och skåpbilen och beordrat Konstanty Krol och Cezar Chmielewski att återvända med lämpligare transportmedel innan de tillåts fortsätta resan hem till Kazakstan.