God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Dödssiffran stiger i Kalifornien

Minst 42 människor har bekräftats döda i de omfattande bränderna i norra Kalifornien där staden Paradise i det närmaste blivit aska, uppger sheriffen i det omgivande Butte County.

Läs hela artikeln

Allvarligt hot mot buss i centrala Göteborg

En stor polisinsats pågick i centrala Göteborg på måndag kvällen efter ett hot mot en buss. 
Busstationen Åkareplatsen spärrades av och nationella bombgruppen undersökte ett föremål på bussen.
– Vi har gjort bedömningen att det är ett allvarligt hot och har agerat utefter det, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen.
Föremålet visade sig vara ofarligt.

Läs hela artikeln

Inspelning besvärande för kronprinsen

Ett inspelat telefonsamtal från en person som var med när den saudiske journalisten Jamal Khashoggi dödades anses indikera att kronprins Mohammed bin Salman låg bakom händelsen.

Läs hela artikeln

Supermodellen gifter sig med kändissonen

Frida Gustavsson, 25, har lagt sin framgångsrika karriär som internationell supermodell på hyllan. Nu står istället skådespeleri på schemat – och framöver även bröllop med kärleken Marcel Engdahl.
– Marcel har friat, säger Frida till Nöjesbladet.
Läs hela artikeln

”Är redan nu det viktigaste i livet”

Han har fått rysa till nationalsången på utsålda VM-arenor, han har hört Champions League-hymnen innan han slår Cristiano Ronaldo, han har lyssnat till uppmuntrande råd från José Mourinho och noterat en hel del svidande kritik. Av allt guldbollenvinnaren hört under året finns det ett par saker han har svårt att riktigt ta åt sig av: ”Bra gjort, Victor. Många är stolta över dig”.
Läs hela artikeln

Teo, 11, blev inlåst i biblioteket

Plötsligt blev biblioteket nedsläckt och elvaårige Teo förstod snart att han var lämnad ensam kvar – och att han var inlåst.
– Det var inte mysigt att vara ensam på ett mörkt bibliotek, säger han.
Läs hela artikeln

”Kristersson måste lära sig acceptera ett nej”

INGVAR PERSSON: ”Kristersson har hört, men han har uppenbarligen inte ansett att han har behövt lyssna. På något sätt har han – och Ebba Busch Thor – tydligen räknat med att genom rent maktspråk och ivrigt eldunderstöd från rastlösa opinionsbildare kunna tvinga ledarna för de liberala mittenpartierna att kliva över både sina egna och sina väljares gränser.”
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!