Lööfs definitiva besked: Säger nej till Kristersson

Centerpartiet kommer att rösta nej till Ulf Kristersson som statsminister.

Annie Lööf och partiet bekräftar tidigare signaler – och säger nej till en M-KD-regering.

– Det handlar om att begränsa Sverigedemokraternas inflytande, säger Annie Lööf i Nyhetsmorgon.

Sedan tidigare har Centerpartiet och Annie Lööf indikerat att man skulle rösta nej till Ulf Kristersson som statsminister i en regering där partiet själva inte sitter med.

Nu när alternativet lagts på bordet och en omröstning stundar har Annie Lööf lämnat definitivt besked: Ett nej är och förblir ett nej.

– Vi har landat i att säga nej i morgondagens statsministeromröstning. Vi säger nej till att ge Sverigedemokraterna ett avgörande inflytande i politiken, säger Annie Lööf i Nyhetsmorgon.

Vill se Alliansregering

Enligt C-ledaren har Alliansen inte spruckit, men hon konstaterar att något unikt skett, i och med Kristerssons regeringsbildningsplaner.

– Det är första gången sedan Alliansen bildades som två partier väljer att på egen hand gå fram och försöka bilda regering, säger Lööf.

Hon vill i stället att Alliansen efter onsdagens omröstning återigen ska få till en överenskommelse över blockgränserna med Socialdemkraterna eller Miljöpartiet.

Hur en sådan överenskommelse skulle se ut, eller vilka partiet som slutligen skulle ingå i en regering hade Lööf inga konkreta svar på.

Publisert:

LÄS VIDARE