Slakthus för hundar jämnas med marken

avMalin Wigen, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Sydkoreas största slakthusområde för hundar ska jämnas till marken – och förvandlas till en park. Nu hurrar djurrättsaktivister åt beslutet.

Sydkoreanska myndigheter har börjat riva landets största slakthusområde för hundar, sedan djurrättsaktivister drivit på för ett stopp för traditionen att äta hundkött.

Området i Seongnam söder om Seoul rymmer minst sex slakthus och har försörjt en stor del av landets restauranger med hundkött. Under två dagar kommer slakthusen att jämnas med marken och förvandlas till en park.

Foto: TT
Nu rivs landets största slakthusområde för hundar. Montage.

När djurrättsaktivister från organisationen Humane Society International besökte platsen förra torsdags hittade de bland annat en hög med döda hundar, blodfärgade knivar och utrustning för elchocker.

– Jag ryser av tanken på hur många miljoner fina hundar som har gått ett hemskt öde till mötes på den här fruktansvärda platsen under åren. Platsen har varit en svart fläck i Seongnam och vi är så glada att se den förstöras, säger Nara Kim, som är aktiv i HSI, i ett pressmeddelande.

Nu hoppas man att det här ska få fler slakthus att stängas.

Ungefär en miljon hundar hamnar på sydkoreanska middagsbord varje år. Men traditionen har mötts med avsky utomlands och avtagit då allt fler börjat se hundar som husdjur snarare än boskap. Bland unga sydkoreaner är det närmast tabu att äta hundkött.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Sydkorea

Hundar