Sköt ihjäl sitt ex och två andra på sjukhus

avTT

Foto: David Banks/AP/TT
Kollegor sluter upp när den dödade polisens kropp förs bort efter måndagens vansinnesdåd.

Fyra människor är döda sedan en man löpt amok och öppnat eld mot anställda vid Mercy Hospital i Chicago i USA. Bland offren finns gärningsmannens expartner.

Den 32-årige gärningsmannen besökte sjukhuset för att träffa en läkare som enligt lokala medier också var hans före detta fästmö.

– De promenerade och pratade, och så vänder han sig och börjar skjuta, säger vittnet James Gray till medier på plats.

Efter att ha skjutit ihjäl läkaren utanför akutmottagningen försökte mannen undkomma tillskyndande polis genom att fly in på sjukhuset. Under jakten sköt han mot en apoteksassistent och två poliser. Två av dem miste livet, medan en av poliserna hade änglavakt – skottet från gärningsmannen fastnade i konstapelns hölster.

Det faktum att ett av dödsoffren, apoteksassistenten, just hade kommit ur en hiss tyder på att offren med undantag för läkaren tycks ha valts ut slumpmässigt, enligt Eddie Johnson på Chicagopolisen.

Även gärningsmannen dödförklarades efteråt. Det är ännu inte fastställt om han tog sitt eget liv eller dog av polisernas kulor.

– Staden Chicago har förlorat en läkare, en apoteksassistent och en polis, konstaterar borgmästaren Rahm Emanuel vid en presskonferens.

ARTIKELN HANDLAR OM

Chicago