God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Trump försvarar dotterns mejl

USA:s president Donald Trump avfärdar att det skulle finnas likheter mellan Ivanka Trump och hans tidigare motståndare Hillary Clintons användande av privata mejladresser för officiella mejl, och kallar påståendena för ”fake news”, falska nyheter.
Läs hela artikeln
Trumps svar lämnade till Mueller
NY Times: Trump ville ge order om åtal mot Clinton

Två gripna efter skottlossning

Två män är gripna, misstänkta för mordförsök på en annan man i Södertälje.
Läs hela artikeln
77-åring häktad för narkotikabrott

Senatorer kräver krafttag mot Saudiarabien

Amerikanska senatorer vill att USA tar krafttag mot Saudiarabien efter mordet på journalisten Jamal Khashoggi, sedan presidenten hållit fast vid att landet ska fortsätta stå på Saudiarabiens sida.
Läs hela artikeln
Rapport: Gripna saudiska aktivister torteras

Bianca Ingrosso anklagas för plagiat

Bianca Ingrosso satsar hårt som företagare. Men hennes sminkmärke Caia cosmetics har fått kritik för att vara en kopia av Kylie Jenners.
– Vi har alltid haft liknande stil och jag tycker om det hon gör, men det är omöjligt att jag skulle ha kopierat hennes design och tonalitet, säger Bianca Ingrosso till Nöjesbladet.
Läs hela artikeln
Rollfiguren skulle dö i nya ”Sex and the city”

Lindelöfs hälsning till Zlatan

Victor Nilsson Lindelöf, 24, var tillbaka från sjukdom – och blev målskytt. Efteråt skickade han en hälsning ... till Zlatan Ibrahimovic.
– Jag skojade lite, säger ”Vigge”.
Läs hela artikeln
Glädjebeskedet till Sverige: Slipper stornationen
ERIK NIVA: Blågult förtjänar mer och bättre

Prognosen: Då kommer kylan – över hela landet

Lägre temperaturer väntas under helgen men ännu dröjer den riktigt smällkalla vintern. Även snövädret dröjer – bara Lapplandsfjällen ser ut att få snöfall.
Läs hela artikeln

Bråket i SSU handlar om makt, inte islam

ANDERS LINDBERG: När jag ringer runt till olika personer med insyn blir det snabbt uppenbart att detta varken handlar om religion eller politik. Det är i första hand en ganska traditionell SSU-maktstrid - men med otraditionella aktörer och därmed nya argument.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!