Stockholm

Kvinna fastnade i rulltrappa

Av: 

Anton Kasurinen

NYHETER

Fördes till sjukhus sedan trappsteg gett vika

En kvinna skadades på torsdagsmorgonen när trappsteget i en rulltrappa plötsligt gav vika på tunnelbanestationen Universitetet i Stockholm.

– Det var jätteläskigt, säger vittnet George, 20.

Olyckan skedde mitt i rusningstid på torsdagsmorgonen, på t-banestationen Universitetet i Stockholm. Kvinnan skulle just gå av rulltrappan när trappsteget som hon stod på vek sig inåt.

Vittnet George Sharro, 20, stod på trappsteget precis bakom kvinnan.

– Jag kände hur det vibrerade, sedan gick trappsteget plötsligt ned. Det ramlade liksom in istället för att gå ned mjukt som det brukar. Jag tror hennes fot åkte in helt och hållet. Vi var några som drog upp henne och sedan ringde vi ambulans direkt. Hon skrek jättemycket och såg ut att ha väldigt ont, säger George Sharro.

Fördes till sjukhus

Kvinnan togs om hand av en person som lindade om hennes fot. Kvinnan blev sedan hämtad av ambulans och fördes till sjukhus enligt SOS Alarm. Det är oklart hur allvarligt skadad kvinnan är.

SL känner till olyckan och försöker ta reda på vad som har hänt. Rulltrappan har stängts av tillfälligt, men de andra rulltrapporna är igång på stationen.

– Vi vet inte exakt vad som har hänt, inte mer än att en kvinna blev skadad i rulltrappan och fördes med ambulans till sjukhus. Vi har reparatörer där för att titta på den här rulltrappan, säger Christian Hoffmann, presskontakt på SL.

Svår olycka tidigare i år

I början av året blev en kvinna i 70-årsåldern svårt skadad i benen när ett trappsteg i rulltrappan på tunnelbanestationen Östermalmstorg öppnade sig. Då stängde SL av rulltrapporna på elva tunnelbanestationer.

Kan det röra sig om samma fel nu?

– Det kan vi inte säga något om i nuläget. Men det håller vi på att ta reda på, säger Christian Hoffmann.

George Sharro känner sig skärrad av olyckan som inträffade mitt framför honom.

– Ja, det var jätteläskigt. Det kunde lika gärna varit trappsteget som jag stod på. Det var många på platsen som skrek och var upprörda, säger han.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm