Man död efter skottskada

avAnders Johansson, Julia Burman Görans

Två gärningsmän anhållna efter vittnesmål på dödsbädden

Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO
Uddevalla i går.

Mannen som i går kväll hittades skottskadad på en lekplats i Uddevalla har avlidit.

Rubriceringen ändras därför till mord.

– Innan han dog namngav han dem som sköt honom, uppger en källa med insyn.

Det var strax efter klockan 18 på onsdagskvällen som en man i 25-årsåldern hittades skottskadad utomhus efter ett larm om en skottlossning på Sångvägen i Uddevalla. Mannen ska ha varit vid medvetande när han hittades. Han fördes till sjukhus i Trollhättan och opererades i går kväll, men avled vid 10-tiden på torsdagsmorgonen, enligt polisen.

Ganska kort senare kunde två misstänkta gärningsmän gripas. Enligt vad som uppgavs var det vittnesuppgifter till polisen om att de misstänkta försvunnit från platsen i en röd bil som ledde till att de kunde gripas och sedan anhållas.

Men enligt Aftonbladets uppgifter blev de även direkt angivna av offret strax innan han dog.

Kommissarie Thord Haraldsson säger att de två är hörda och har lämnat en berättelse.

– De går med på vissa faktiska omständigheter, säger han.

– Det pågår förhör och husrannsakningar. Vi är ute i kvarteret för brottsplatsen med en mobil enhet, som också pratar med folk och lugnar dem lite. Det är flera som hörts under natten och vi fortsätter här under morgonen.

Har någon av dem erkänt?

– Det kan jag inte säga.

Misstanke om mord

De två som sitter anhållna sedan i onsdags kväll är 20 respektive 21 år, båda skrivna i Uddevalla. Rubriceringen kommer att ändras så att de på sannolika skäl delges misstanke om mord.

Den yngre av dem är känd av polisen sedan tidigare för småbrott. Bland annat har han tidigare stulit mobiltelefoner som han sålt vidare. I mars i år beslutade åklagaren om åtalsunderlåtelse för ringa narkotikabrott.

Mannen blev tvångsomhändertagen av sociala myndigheter första gången i nedre tonåren och har bott på olika behandlingshem. Enligt utredningar har han blivit misshandlad hemma och har därefter börjat med droger. Han har själv berättat att han köpt och sålt narkotika.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uddevalla

Brott