Eskilstuna

Nytt spår i mord på 89-åring

Av: 

Sarah van der Stad

NYHETER

I söndags avled en 89-årig man efter att han på fredagen utsatts för ett grovt rån i Eskilstuna.

Nu söker polisen ett anonymt vittne som hört hur ett ungdomsgäng i närheten av brottsplatsen sagt "fy fan vad stryk han fick".

Det skriver ekuriren.se.

Polisen har varit tystlåten om fallet med den 89-årige mannen. Det var i fredags som mannen hittades i en bil utanför en matbutik i Råbergstorp i Eskilstuna. Han ska ha utsatts för ett grovt rån och var så pass illa däran att han skickades direkt till sjukhus.

Under helgen vakade de anhöriga över 89-åringen. Mannen avled på sjukhus under söndagen.

Hörde ungdomar prata om misshandel

Polisen rubricerar händelsen som mord och grovt rån. De har varit tysta om utredningen med hänvisning till att förundersökning pågår.

Men i söndags fick polisen ett samtal från ett anonymt vittne som polisen nu gärna vill få kontakt med igen. Vittnet hade hört ett ungdomsgäng prata om hur de misshandlat en man.

– Tipsaren som ringde hade överhört ett samtal mellan ett gäng grabbar i Råbergstorpsområdet. De ska ha sagt "fy fan vad stryk han fick", säger Lars Franzell på Eskilstunapolisens avdelning för grova brott till Eskilstuna-Kuriren.

Det är av stor vikt för polisen att komma i kontakt med vittnet. Lars Franzell är tydlig med att vittnet kan fortsätta att vara anonymt.

– Vi behöver ställa några kompletterande frågor, säger han till Eskilstunakuriren.

Efterlyser tips

Polisen i Eskilstuna har upprättat en särskild tipstelefon för just det här ärendet. De efterlyser sedan tidigare vittnen som har sett en gråhårig äldre man färdas i en svart KIA Ceed under fredagskvällen.

– Vi utreder fortfarande det här som mord. Vi har ingen skäligen misstänkt, säger Lars Franzell vid polisen i Eskilstuna under torsdagen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Eskilstuna

Brott