Nathalie, 21, försvunnen i Eksjö

Polisen på helspänn – hundratals personer letar efter Nathalie

Av: 

John Granlund

NYHETER

EKSJÖ. I nattmörker och kyla letar hundratals personer efter försvunna Natalie.

Polisen är på helspänn och kontrollerade under tisdagskvällen fynd som gjordes i skogarna mellan Eksjö och Nässjö.

– Vi har fått in ett flertal tips och observationer men vi vet fortfarande alldeles för lite om vad som har hänt, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Sista spåret efter Nathalie, 21, är från hennes mobil som kopplade upp sig mot en mast utanför den lilla orten Ormaryd på måndagseftermiddagen.

Inom en 1,5 kilometers radie från masten letar hundratals soldater, polis och frivilliga sedan i går morse.

Trots mörker och kyla fortsatte sökandet med full kraft på tisdagskvällen.

Polisen undersökte fynd

Sökandet sker med skallgångskedjor längs vägrenar, i skog och över åkrar och med bandvagnar.

Samtidigt fokuserar ett 15-tal polispatruller på kontroller och sök inne i Eksjö, uppger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

– Det är poliser över i princip hela Eksjö på olika ställen, säger han till Aftonbladet.

Under tisdagskvällen larmades polisen ut till en avlägset belägen fritidsstuga i närheten av den aktuella telemasten.

En frivilligpatrull från Missing People hade hittat en misstänkt plastsäck och spår i snön. 

– När vi upptäckte det backade vi tillbaka direkt. Vi vet inte om det är något som kan bidra till att Nathalie hittas, men rutinen är sådan att vi inte vill riskera att förstöra något, säger den aktuella patrulledaren från Missing People till Aftonbladet.

”Väldigt kuperad terräng”

På polisen vill man inte uttala sig om det aktuella fyndet.

– Det är inget som jag har blivit underrättad om. Jag kan konstatera att vi har gjort ett flertal kontroller och uppföljningar under de här dagarna. Det har varit fall där man tyckt sig ha sett en person som liknar Nathalie eller att man har hittat något som man tycker ligger lite konstigt, säger Thomas Agnevik.

Under natten fortsätter letandet från både polis och försvarets sida.

Militärer som arbetar med insatsen beskriver sökområdet som oländigt och och väldigt varierande med tät skog och öppna fält om vartannat.

– Det är en väldigt kuperad terräng med mycket spårbildning som försvårar letandet, säger kompanichefen Henrik Wikström, som sköter sambandet med polisens utredningsledning.

Polisen utreder ärendet som misstänkt människorov och därför har sökinsatsen också handlat om att undersöka hus och på gårdar.

– Vi kör på stigar, vägar och ängar och tittar in i hus och andra byggnader, säger löjtnant Glenn Andersson som samordnar Försvarsmaktens sök med bandvagn och mc.

Sökområdet är beläget i en radie på cirka 1,5 kilometer från den aktuella mobilmasten. Området är i sin tur uppdelat i ett 15-tal olika sektorer som polisen fördelar till Försvarsmakten samt frivilliga som är engagerade i organisationen Missing People.

Försvann efter personalfest

Nathalie, 21, anmäldes försvunnen i lördags kväll. På fredagskvällen var hon på en julfest på Eksjö stadshotell med sina arbetskamrater från företaget där hon arbetar.

– De hade julfest hos oss och var väldigt positiva och glada och det kändes som ett lyckat julbord, säger Jonas Persson, vd på Eksjö stadshotell.

Han berättar att Nathalie satt med sina arbetskamrater i en separat matsal på själva julbordet. Senare under kvällen sammanfördes deltagare från flera olika julfester på hotellet i den så kallade bistron där liveband spelade.

– Vi hade totalt 230 matgäster den här kvällen, säger Jonas Persson.

Dagen efter julfesten skulle hon åka tåg till Malmö för att hälsa på sin bror. Men hon dök aldrig upp i Malmö och det är oklart om hon kom med det aktuella tåget söderut.

Aftonbladet har tidigare pratat med Nathalies syster Sussi som uppger att familjen är mycket oroliga.

– Hon är som vilken 21-åring som helst och har ingen anledning att försvinna. Hon har ett fast jobb, bostad och stort umgänge. Hon har en chartersemester inbokad på fredag men passet ligger kvar hemma, berättar systern om Nathalies försvinnande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu fortsätter sommarrean hos Åhléns – 50 % rabatt på kläder och inredning

Åhlens

Publisert:

LÄS VIDARE

Fortsatt sökande efter försvunna Nathalie, 21

ÄMNEN I ARTIKELN

Nathalie, 21, försvunnen i Eksjö

Eksjö

Försvunna personer

Missing People

Försvarsmakten

Nässjö