Två döms för mord utanför Uddevalla

Av:  TT

Två män döms för ett uppmärksammat mord utanför Uddevalla för ett år sedan. Arkivbild.
Två män döms för ett uppmärksammat mord utanför Uddevalla för ett år sedan. Arkivbild.

Två män döms för att ha mördat en man utanför Uddevalla för ett år sedan. En 22-årig man som utdelade de dödande yxhuggen döms till tio års fängelse. 22-åringen kände sig tvingad till mordet, under hot om att annars själv bli dödad.

Mordoffret var en 36-årig göteborgare som försvann i början av december 2017. Hans kropp hittades nästan två månader senare, i ett skogsparti väster om Uddevalla.

22-åringen har erkänt att han dödade 36-åringen. Men advokat Björn Hurtig, som försvarat 22-åringen under rättegången, yrkade på att han skulle frikännas. Uddevalla tingsrätt har tagit hänsyn till 22-åringens berättelse om hur han kände sig hotad, och till att han frivilligt angett sig själv.

En 20-årig man, som gav order till 22-åringen och filmade mordet med mobilkamera, får ett längre straff. Han döms till tolv års fängelse för mord, människorov och rån.

Mordet föregicks av att 36-åringen blev bortförd och misshandlad samma dag. Två andra män döms för att ha varit inblandade i händelserna. En 34-årig man döms till sex års fängelse för grov misshandel, människorov och rån, samt för flera brott i andra sammanhang.

Publisert: