Nyheter

Kungafamiljen sörjer sin vän

Av: 

Mattias Sandberg

NYHETER

Familjen Rausing stod nära kungafamiljen.

I dag är sorgen stor ute på Sollidens slott på Öland.

– Kungafamiljen kommer att skicka privata kondoleanser, säger Bertil Ternert, hovets informationschef.

Kungafamiljen kommer att skicka privata kondoleanser till familjen Rausing.
Kungafamiljen kommer att skicka privata kondoleanser till familjen Rausing.

Eva och Hans-Kristian Rausing träffades på en drogavvänjningsklinik i USA och har sedan dess engagerat sig i arbetet mot droger.

Båda har också skänkt stora summor till kungafamiljens välgörenhetsprojekt.

Paret har bland annat stött The Mentor Foundation, en organisation som grundades av drottning Silvia för tolv år sedan och som fokuserar på att hjälpa barn och ungdomar att hålla sig borta från droger.

Stark koppling

Just nu samlas kungafamiljen ute på Öland för att fira Victorias 35-årsdag på lördag. Aftonbladet har varit i kontakt med hovet under onsdagen och man bekräftar att kungafamiljen stod nära Eva Rausing.

– Det finns ju en stark koppling i och med det gemensamma arbetet med till exempel Mentor. Men när det gäller sådana här saker så kommenterar vi inte det offentligt, utan kungafamiljen skickar i stället sina privata kondoleanser till familjen, säger Bertil Ternert, hovets informationschef. 

Så sent som i våras höll drottning Silvia ett öppningsanförande på World Forum Against Drugs i Stockholm, där hon också framhöll Mentors arbete.

− Utbildning och prevention är viktigt för att hindra unga att hamna i drogmissbruk. Vi måste erbjuda hälsosamma alternativ. Prevention är bättre än vård. Dessutom är det billigare, sa drottningen bland annat.

ANNONS EXTERN LÄNK

Snabba leveranser & 1300 monteringspartners - Beställ vinterdäck tryggt och enkelt hos Dackonline här

Dackonline SE

Publisert: