Nyheter

Elitstyrka skulle stoppa Eva Rausing från att knarka

Av: 

Torbjörn Ek

Sofia Roström Andersson

NYHETER

Polisen misstänker att Eva Rausing dog av en överdos.

In i det sista försökte hennes familj rädda henne ur missbruket – och anlitade elitsoldater för att stoppa henne från att knarka.

I måndags hittades Eva Rausing, 48, död i lyxvåningen i London. Polisen misstänker att hon dog av en överdos, men en första obduktion har inte kunnat fastslå dödsorsaken.

Hyrde elitsoldater

Nu talar hennes mamma, Nancy Kemeny, ut.

Enligt henne ska Eva Rausing nyligen ha vistats i Kalifornien för att få vård mot sitt missbruk – och föräldrarna ska ha tagit till extrema metoder för att rädda sin dotter från drogerna.

Enligt Daily Mirror anlitade föräldrarna en specialstyrka för att hindra sin dotter att knarka.

De ska ha betalat drygt 1,1 miljoner svenska kronor i månaden för att åtta före detta elitsoldater skulle skugga Eva Rausing och avbryta alla möjligheter till droginköp.

– Vi skuggade henne i hemlighet. När vi visste att hon höll på att köpa droger brukade vi störa genom att tuta eller gå fram till bilen och stirra. För det mesta blev avskummen som sålde skräckslagna och körde i väg, säger en av säkerhetsvakterna till den brittiska tidningen.

Kunde ändå köpa knark

– Målet var att skydda Eva Rausing från sig själv, men vi kunde inte fysiskt stoppa henne från att gå ut på nätterna, fortsätter säkerhetsvakten.

Daily Mirror rapporterar att Eva Rausing, trots elitstyrkan, lyckades köpa droger för upp till 1,2 miljoner kronor i månaden.

Makarna Eva, 48, och Hans Kristian, 49 har haft drogproblem i över 20 år och de träffades första gången på en rehabiliteringsklinik i USA.

Flera av Eva Rausings vänner har i brittisk media berättat att de inte är chockade över väninnans död.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal - Prova BookBeat gratis i en månad!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter