Man anhållen för skottdrama i Eskilstuna

NYHETER

En man född 1984 har anhållits misstänkt för mordförsök.

– Vi tror att han kan sättas i samband med skottlossningen i fredags, säger Fredrik Wallén, på Eskilstunapolisen.

Mannen är en av huvudpersonerna i Eskilstunas gängkrig.

Mannen är, utöver anstiftan till mordförsök, även anhållen för grovt vapenbrott och olaga hot. Enligt polisen figurerar han i utredningen sedan förut.

– Bland annat blev han själv skottskadad vid den skjutning som skedde måndagen den 30 juli. Men vi tror också att han kan sättas i samband med skottlossningen i fredags, säger Fredrik Wallén, polisens presstalesman.

Förstärkt spaningsstyrka

Polisen letar efter ytterligare personer som ska tas in för förhör.

– Inom de här nätverken behöver vi förhöra ett antal personer snabbt, och de har inte gett sig till känna själva.

Polisen i Eskilstuna har förstärkt sin utrednings- och spaningsorganisation som jobbar med den senaste tidens grova våldsbrott, kopplad till gängkriminalitet.

Vårdas fortfarande

Den man född 1988 som blev skottskadad under fredagskvällen vårdas fortfarande på Mälarsjukhuset för sina allvarliga skador, enligt polisen. Mannen har opererats och hans tillstånd ska vara stabilt. Han har dock ännu inte varit möjlig att förhöra, uppger polisen.

– Utöver anhållandet och kommande förhör med eftersökta så genomförs en mängd andra utredningsåtgärder. Vi har fått bra vittnesuppgifter från brottstillfället i fredags och gjort en del tekniska fynd av hylsor och kulan den skadade mannen träffades av. Vi hoppas dock att fler vittnen som ännu inte haft kontakt med oss hör av sig.

– Vi arbetar väldigt intensivt för att utredningen ska kunna visa vem som gjort sig skyldig till vad vid de aktuella skottlossningarna. Huvudfokus för våra insatser är dock att hindra fortsatt våld och annan brottslighet inom och mellan de aktuella kri- minella nätverken, säger Fredrik Wallén.