Stulna lyxbilarna återfanns med spårsändare

Stulna lyxbilarna hittades med spårsändare

Lyxbilarna stals under samma natt i Stockholmsområdet. Tack vare att en av dem hade en spårsändare återfanns bilarna i en lastbil och chauffören greps på platsen.

Två stulna bilar av märket Land Rover återfanns bara ett dygn efter att de blivit stulna. Det var natten mellan den 14 och 15 mars som de två bilarna stals från Lidingö och Riddargatan i centrala Stockholm. Den ena bilen var sedan några dagar tillbaka utrustad med en spårsändare och då ägaren på morgonen upptäckte att bilen var stulen kunde man snabbt få en signal från spårsändaren och lokalisera bilen.

Signal från Nynäshamn

Bilen kunde lokaliseras till färjeläget i Nynäshamn, där det varje dag avgår färjor vidare ut i Europa. Polisen åkte tillsammans med larmföretaget ut till platsen och kunde där identifiera en misstänkt lastbil.

Chauffören greps på plats

Gränspolisen i Nynäshamn gjorde ett tillslag och i lastbilen hittade man två jeepar av märket Land Rover med franska skyltar. Man kunde trots omskyltningen snabbt identifiera bilarna som de som stulits dagen innan i Stockholm och chauffören till lastbilen greps på platsen.

Lyxbilar vanligt stöldgods

Sedan oktober 2013 har 45 bilar av märket Land Rover stulits bara i Stockholmstrakten. Bilarna är mycket eftertraktat stöldgods och har ofta ett värde mellan 800 000 och 1,2 miljoner kronor. Försäkringsbolaget If har nu delat ut 40 spårsändare till de mest stöldbegärliga bilarna i Sverige. Man hoppas på så vis kunna hitta bilarna innan de försvinner vidare ut i Europa.

– Vi måste få polisen att inse det vi redan vet, vi kommer aldrig kunna låsa bort de här bovarna från bilarna. De måste gripas och lagföras, säger Göran Kellner utredningschef på If.

Publisert: