Janukovytj lovar att ombilda regeringen

1 av 32 | Foto: Urban Andersson
Tidigare proffsboxaren och numera oppositionsledaren Vitalij Klitjko blev utbuad och ifrågasatt när han gick ner till folkmassan.

avJosefin Westin, TT

NYHETER

Ukrainas president Viktor Janukovytj har vänt.

Nu lovar han att ombilda regeringen nästa vecka.

I veckan strandade förhandlingarna mellan Ukrainas president Viktor Janukovytj och oppositionsledare men båda parter beslutade sig för att fortsätta prata.

Janukovytj vägrade avgå och ändra i övrigt i regeringen.

– Det är ingen mening i att sitta vid förhandlingsbordet med någon som redan bestämt sig för att föra dig bakom ljuset, sade Klitjko efter samtalen i torsdags kväll med president Viktor Janukovytj.

Stora helglöften

Under fredagen hade dock oppositionsledaren Vitalij Klitjko medlat fram vapenvila mellan aktivister och polis.

Janukovytj kom dessutom med stora löften inför helgens ledighet. Han lovar att regeringen ska ombildas, uppger nyhetsbyrån AFP.

Om det även gäller hans egen post är ännu oklart.

Han uppger också att han bett parlamentet att göra en översyn av de nya demonstrationslagar som nyligen antogs och ta ställning till om det behöver göras justeringar.

Han säger också att de som gripits men inte misstänks för grova brott kommer att släppas.

Fler har dödats

Det är ännu oklart hur många liv som har krävts under demonstrationerna i Kiev. Enligt oppositionen har fem människor dödats, fyra ihjälskjutna av polisen. Ukrainas inrikesdepartement bekräftar dock bara två döda och förnekar att någon polis ska ha skjutit dem, skriver CNN.