Kunglig bil smet från polisen – krockade

Bilisten smet från polis och krockade – mitt i en korsning.

Minst tre personer ska ha skadats i olyckan i Malmö.

Enligt Sydsvenskan har bilen en gång specialbeställts av kungen.

En personbil och en taxi krockade med varandra i Malmö vid midnatt natten till söndag. En polispatrull mötte personbilen, som då ökade hastigheten. I korsningen Amiralsgatan–Föreningsgatan tog jakten på bilisten slut då bilen kolliderade med en taxi.

– Den drar iväg och patrullen vänder runt för att kolla den. När de väl vänt runt har bilen redan smällt i korsningen. – Föraren i personbilen är nu gripen, misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och rattfylleri, säger Martin Carlsson, vakthavande befäl vid polisen i Skåne.

Specialbeställdes av kungen

Personbilen är en BMW – och samma bil har en gång tillhört kungen, uppger sydsvenskan.se.

Den specialbeställdes av Carl Gustaf för drygt 14 år sedan men har sedan dess haft flera andra ägare. Den beskrivs som ett riktigt muskelpaket med en V8-motor på 400 hästkrafter, rapporterar Sydsvenskan.

Klippt upp taket

Ett stort räddningspådrag fick klippa upp taket på taxin.

Totalt tre personer skadades i olyckan, en av dem var den gripne föraren i personbilen.

– En av de skadade har så lindriga skador att personen kunde köras till sjukhus av en polispatrull, säger Martin Carlsson.

Polis i krock

Ytterligare en mindre olycka inträffade med koppling till krocken på Amiralsgatan.

– En patrull larmas till uppdraget och är då inblandad i en singelolycka. Man kör in i en lyktstolpe på Pildammsvägen, säger Martin Carlsson.

Ingen i polisbilen ska ha skadats i olyckan.

Publisert: