Misstänkt bomb utanför polisstation

avAndreas Söderlund

NYHETER

Polisen: Vi har känt en doft av krut

1 av 2 | Foto: JOHN HALL

Polisen jagade i fatt den misstänkta bombmannen.

Ett område utanför Örebro polisstation avspärrades.

Men det polisen trodde var en bomb – var energidryck.

En man sågs ställa ett par hoptejpade burkar på en polisbil utanför Örebro polisstation.

– Polisen springer ut för att jaga i fatt den som de har sett ställa det på polisbilen kände då en doft av krut, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Väntar på bombtekniker

Mannen greps av polisen. Tidigare i natt menade polisen att det fanns flera omständigheter som gjorde att de misstänkte att burkarna kan vara en bomb. De spärrade av området runt polisbilen och väntade på att bombtekniker skulle komma från Stockholm.

– På grund av omständigheter misstänker att är någon form av sprängladdning. Jag kan inte skicka fram en vanlig polis att titta på det vi måste låta bombtekniker titta på det, säger Jens auf der Heide vid 1-tiden.

Vad har mannen sagt i förhören?

–  Han mår inte bra och pratar väldigt osammanhängande om det här. Vi har indikationer på att det är ett hot eller vad det är. Det finns andra omständigheter som gör att vi inte kan släppa det just nu, säger Jens auf der Heide.

Vid tre-tiden i natt avblåstes bombhotet efter att bombteknikerna undersökt den misstänkta bomben. Det visade sig vara burkar innehållande energidryck som tejpats ihop.

Mannen som lade burkarna på bilen är nu misstänkt för olaga hot, falskt alarm och skadegörelse, enligt TT.