Flera palestinier dödade på Gazaremsan

NYHETER

Sköts ihjäl vid strider med israeliska armén

Minst sex palestinier sköts på torsdagsmorgonen ihjäl i staden Beit Hanoun i norra Gazaremsan, uppger BBC och AFP. Flera av palestinierna misstänks ha kopplingar till den militanta rörelser.

Palestinierna sköts ihjäl vid strider med den israeliska armén på torsdagsmorgonen. Vittnen rapporterar för nyhetsbyrån AP att kraftig skottlossning hördes i området. Minst tio palestinier och en israelisk soldat skadades vid striderna.

Kvinna dödades

En läkare uppger för Reuters att en av de dödade är en kvinna i 40-årsåldern.

Doktor Mahmoud al-Asali, chef för ett palestinskt sjukhus i området, sade till AFP att fyra av palestinierna tillhörde al-Aqsamartyrernas brigader och en tillhörde Hamas.

Den israeliska armén gick in i Beit Hanoun i slutet av juni för att förstöra palestinska vapengömmor, bland annat raketavfyrningsramper, som använts för att avfyra raketer mot en stad i södra Israel. Två personer dog vid den attacken.

Femårig pojke skadades

På onsdagen skadades tre palestinier när Israel besköt en bil, där flera påstådda Hamasaktivister befann sig. En av de skadade var en femårig pojke, uppger BBC.

Tidigare på natten mot torsdagen flyttade den israeliska armén pansarfordon och bulldozers in i det palestinska flyktinglägret Khan Yunis. Enligt en militär talesman planerar Israel att förstöra byggnader där palestiner har tagit skydd för att skjuta mot de israeliska soldaterna.

Karin Klarström