Han reser runt och träffar alla sina Facebookvänner

NYHETER

Nu har turen kommit till svenske Niclas

Foto: Tom Williams (vänster) och Niclas Höglind (höger) tog en fika i fredags som en del av Toms resa där han ska träffa alla sina Facebookvänner.

Tom Williams har rest över hela världen – för att ta en kopp te med alla sina Facebookvänner.

I fredags fikade han med Niclas Höglind från Karlskrona, enligt P4 Blekinge.

Tom Williams från Manchester i Storbritannien älskar att resa – så mycket att han de senaste två åren rest runt till alla sina vänner på Facebook för att ta en kopp te med dem i verkligheten.

– Idén föddes när jag hade en långt samtal med en vän om hur människor idag tillbringar hela sina liv framför sin dator och på Facebook, men inte så mycket tid med varandra i verkligheten, säger Tom Williams till Aftonbladet.

Resorna har hittills tagit honom till nästan 20 olika länder, bland annat till Nya Zeeland, Singapore, Mexiko, Japan, Tyskland, Frankrike, Spanien och Australien. Men han har också gått tvärs över gatan till grannen.

– Det bästa är att återförenas med människor som jag inte har träffat på många år. Den längsta tiden var med en vän som jag inte har träffat sedan högstadiet, det händer mycket på den tiden, så det var kul, säger Tom Williams.

Skulle du råda andra att göra samma sak?

– Ja, definitivt, det är det här som livet handlar om. Man lär sig mycket när man träffas som man inte kan lära sig från Facebook.

”Han är en äkta globetrotter”

I fredags kom turen till Sverige och Niclas Höglind från Karlskrona, som är möte nummer 210 i ordningen.

– Jag fick ett utskick med alla andra vänner för ett och ett halvt år sedan där han frågade om vi hade tid att ses. Jag skrev att det vore jättekul och sedan hörde han av sig i förra veckan och sa att han skulle till Skandinavien, säger Niclas Höglind till Aftonbladet.

Tom och Niclas träffades för en fika med te och semlor. Efteråt tog de en rundtur på stan. Vännerna blev först bekanta genom Niclas bror som lärde känna Tom när de båda arbetade i Kina, men hade inte träffats på ett par år före mötet i Sverige.

Ska besöka Kina och Ryssland

Enligt Niclas Höglind verkar Tom väldigt nöjd med sin resa hittills.

– Han gillar att resa och är en äkta globetrotter, så det passar honom perfekt, säger han.

Redan senare samma dag fortsatte resan vidare mot Finland. Några andra länder som är kvar att besöka är Kina, Ryssland, Chile, Island, Turkiet och Korea, så det verkar som om Tom Williams resa fortsätter ett tag till.

Skulle du själv kunna göra en sådan resa?

– Ja, det låter jätteroligt, realistiskt sett kanske det inte kommer bli av, men idén älskar jag! Det kanske är något som alla Facebookanvändare borde göra, träffa alla sina vänner för en kopp te, säger Niclas Höglind.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Resor