”Kim Jong-un drack 10 flaskor Bordeaux”

1 av 4
Kim Jong Un.
NYHETER

Kim Jong-un uppges vara både suput, finsmakare och en skrytmåns.

I alla fall om man ska tro på vad en japansk sushi-kock har att säga om Nordkoreas ledare.

Kenji Fujimoto menar att Jong-un under en middag skrutit om att ha druckit tio flaskor Bordeaux-vin.

I Nordkorea lever stora delar av befolkningen fattigdom och tidigare i år uppmanade landet sina invånare att förbereda sig för en period med svält

Men samtidigt som många har det knapert rapporteras landets översta skikt leva i överflöd. Bäst ställt har ledaren Kim Jong-un det.

Att Nordkoreas ledare har smak på livets goda är inget nytt. Aftonbladet har tidigare skrivit om Kim Jong-uns goda öga till läckra ostar och hans omättliga aptit på champagne.

Skröt om sitt intag

Den japanska sushi-kocken Kenji Fujimoto berättar nu för sydkoreanska KBC News om att Kim Jong-un också är svag för franska viner.

Fujimoto uppger att han arbetade för Kim Jong-un i 13 år innan han flydde till Japan. Men trots sin flykt så säger han att han besökte Nordkorea i april och att han då åt middag med landets ledare.

Kim Jong-un drack under middagen dyrt Bordeaux-vin och skröt samtidigt om hur han vid ett tillfälle druckit ”10 flaskor Bordeaux”, enligt Fujimoto, rapporterar Independent.

Svårt att bekräfta

Uppgifter om Kim Jong-un publiceras ofta i Sydkoreanska medier, ofta med hänvisning till militära källor eller till personer som säger att de träffat honom. På grund av Nordkoreas slutenhet blir uppgifterna sällan varken bekräftade eller dementerade.

ARTIKELN HANDLAR OM

Nordkorea

Japan