Polisens hyllning till avlivade kollegan

1 av 2
NYHETER

I ett känslosamt Facebookinlägg hyllar hundföraren Fredrik hunden Yack som somnade in på torsdagen.

Så kom dagen jag inte ville skulle komma, jag visste ju såklart att den oundvikligen kommer......men inte just nu. Det är för tidigt. Yack min älskade vän, min närmsta kollega och hela familjens hjälte somnade idag in. Ryggen bar dig inte längre och det skar djupa sår i mitt hjärta att se dig halvt förlamad utan kontroll på dina bakben. Smärtan och sorgen är just nu knappt hanterbar”.

Så inleder hundföraren Fredrik ett inlägg på Polisen södra Skånes Facebooksida.

”Du har skyddat mig”

Fredrik och hunden Yack har varit tillsammans dag och natt under en sex och ett halvt års tid. Och under dessa år har de tränat så att Yack skulle klara av att utföra alla saker han gjort i polisens namn, skriver han. Yack har gjort allt från att hitta försvunna människor och gripit tjuvar till att slagits mot ”hårdnackade” fotbollshuliganer och fått flaskor och stenar kastade mot sig.

Du har skyddat mig, du har skyddat våra kollegor och du har skyddat ett antal människor bland allmänheten från att råka ännu mer illa ut när de blivit angripna.”

Hyllas av tusentals

Tusentals personer gillar polisens inlägg och hyllar både Yack och hundföraren själv som delar med sig av sin sorg.

Vi har kraschat och voltat med hundbilen under utryckning. Gång på gång ruskade du dig och kom tillbaka. Denna gång räckte det inte att ruska sig! Yack min älskade vän, jag saknar dig och du lämnar ett enormt tomrum efter dig. Den tunna blå linjen har nu tillfälligt blivit lite tunnare”, avslutar Fredrik hyllningen till sin döda kollega.

Läs hela Facebookinlägget här nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM