Pappan: ”Belöning till den som kan ge tips”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

I 18 år var Jacob Tillman, 24, försvunnen. Nu vet polisen att skelettdelarna som hittades i en brunn i Hörby tillhörde honom.

Nu utlyser Jacobs pappa en stor belöning till den som kan ge tips som leder till att mördaren grips.

– Den ligger på 300 000 kronor. Kan det vara till hjälp så kommer jag bara vara glad och lycklig över det, säger pappan till Brottscentralen.

Strax efter klockan 7 på måndagsmorgonen fick han beskedet. Sonen Jacob Tillman, som var 24 år när han försvann i Höganäs 1998, har hittats död.

– Det var mitt barnbarn som ringde och sa: "Nu har de hittat pappa". Det kändes tungt. Det kändes väldigt, väldigt tungt, säger Jacob Tillmans pappa.

”Beskedet jag väntat på i många år”

Det var den 22 augusti som en spolbilschaufför hittade skelettdelar i en brunn på en gård i Hörby. på måndagen gick polisen ut med mer information. Rättsläkaren har via tandjämförelse kommit fram till att det är Jacob Tillmans kvarlevor som hittats.

– Tankarna började ju snurra hos mig. Det här var beskedet som jag väntat på i många år. Samtidigt är det en bekräftelse på vad som har hänt, säger hans pappa.

Hur har tiden varit sedan han försvann?

– Första tiden var en bedrövelse. Jag har aldrig någonsin släppt tanken på Jacob. Minst ett par-tre gånger om dagen. Han har alltid funnits där.

Hur reagerade du när skelettdelarna hittades i Hörby?

– När jag hörde och läste om det i tidningen blev jag övertygad om att det var Jacob de hade hittat. Det visade ju sig att jag hade rätt också.

En förundersökning gällande mord inleddes redan 1999. Nu återupptas utredningen som kommer att ske tillsammans med polisens Kalla fall-grupp. Men Jacob Tillmans pappa tar även till egna medel för att hitta sonens mördare.

Belöning på 300 000 kronor

– Nästa steg i det här är att hitta mördaren. Och det är väl polisen lika intresserad av som jag. Jag vill ge en belöning till den som kan tala om vem som har mördat Jacob. Den ligger på 300 000 kronor. Kan det vara till hjälp så kommer jag bara vara glad och lycklig över det.

Räcker det inte med att de har identifierat Jacob?

– Det räckte tills i dag. Men när man fått det här bekräftelsen vill jag ha tag på den som har mördat honom.

 PLUS:  Olösta mordfall

Linus Lindahl

Publicerad: