Facebook

Titta in i Facebooks nya fabrik

Av: 

Katarina Andersson

NYHETER

Nu bygger sociala medier-jätten hårda prylar

SAN FRANCISCO. Trodde du att Facebook bara sysslar med att bygga sociala nätverk online?

Tänk om.

Nu visar Silicon Valley-jätten upp sin nya fabrik, där man bland annat bygger flygplan och drönare.

Redan i våras förklarade en stolt Mark Zuckerberg att bygget av en Facebookfabrik var i full färd.

– När jag startade Facebook trodde jag aldrig att vi skulle börja bygga flygplan i framtiden, sa han på Facebooks stora utvecklarkonferens F8.

Men nu är fabriken, som har fått namnet Area 404, klar. I veckan visade Facebook upp 2 000 kvadratmeter moderna lokaler som ligger i anslutning till Facebooks stora campus i Menlo Park, Kalifornien.

Glasögon och flygplan

Facebook har redan tidigare byggt hårda prylar på olika håll i världen: VR-glasögonen Oculus, 360-kameror och det soldrivna flygplanet Aquila som ska förse ouppkopplade delar av världen med internet. Nu samlas allt under ett tak i den nya fabriken.

“Vårt nya labb blir en samlingspunkt där alla ingenjörer kan jobba tillsammans och göra snabbare framsteg”, skrev Marc Zuckerberg i sitt senaste blogginlägg.

Koppla ihop människor

Facebooks mål har alltid varit att koppla ihop världen. “Connecting the world”, har varit grundaren Mark Zuckrebergs ständiga mantra. Ett socialt nätverk online är bara ett sätt. I dag har över 1,6 miljarder människor världen över ett Facebook-konto.

Med Facebooks VR-headset Oculus ska människor kunna mötas i virtual reality, genom 360-kameran kan människor vistas i miljöer från andra världsdelar och det soldrivna flygplanet med långa smala vingar levererar internet till ouppkopplade delar av världen.

Facebook har fler ideér.

“Jag ser fram emot att se allt som vi skapar. Det finns så mycket att göra och vi har en spännande tid framför oss”, skriver Mark Zuckerberg i sin blogg.

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så blev facebook störst i världen

ÄMNEN I ARTIKELN

Facebook

Mark Zuckerberg

Silicon Valley

Oculus