Lappen som ska skrämma felparkerare

1 av 2 | Foto: Anders Westgerd/Facebook
Anders är verksamhetsledare för organisationen som tagit fram lappen.

avMalin Wigen

NYHETER

Den ser ut som en parkeringsbot, men lappen är något helt annat. Den ska istället ge felparkerare en riktig tankeställare, skriver GT.

– Det här är en tillrättavisning om varför man ska ge fan i att parkera fel, säger Anders Westgerd till Aftonbladet.

"Har du också känt i alla fall ett uns av irritation när du sett någon parkera på handikapplatsen utan att där ligger ett tillstånd i rutan? Nu kan du avreagera dig med vår nya gula parkeringsanmärkning!" skriver intresseorganisationen Göteborgskooperativet för Independent Living på sin Facebooksida.

De tröttnade på alla som ställer sig på handikapplatser utan tillstånd och har därför tagit fram en lapp som liknar en parkeringsbot.

– Det här är en tillrättavisning om varför man ska ge fan i att parkera fel, säger Anders Westgerd, verksamhetsledare för organisationen.

Kommer få hjärtat att slå snabbare

Enligt honom så kommer ”p-boten” göra att hjärtat slår snabbare och att man blir förbannad. Men istället möts man av något helt annat.

En felparkering som din kan innebära mycket besvär för personer med rörelsehinder - ja även om du bara ska göra ett kort ärende! Det kanske jag också skulle! Både den här rutans placering och storlek kan vara det som avgör om jag alls kan utföra aktiviteten jag är här för”, står det på lappen.

– Den som får lappen kommer att läsa den ganska noga för att försäkra sig om att det inte är en riktig p-bot.

När föraren läst igenom kommer denne förhoppningsvis få en tankeställare menar Anders.

”Ställer sig fel av lathet och lättja”

Enligt honom har det funnits ett behov av den här typen av lappar då det är ett stort problem med folk som flerparkerar.

– Många ställer sig fel av lathet och lättja.

Han menar att folk inte förstår hur det här kan påverka vardagen för de som verkligen behöver parkeringsplatsen.

– Det kan vara avgörande för om man kan delta i en aktivitet. Man kan inte se ett parkeringstillstånd som ett privilegie, det här handlar om att göra samhället tillgängligt för alla.