Polisens skott krossade familjens sovrumsfönster

1 av 3 | Foto: Louise Pettersson med sambo och sonen Leo.
NYHETER

När polisen sköt ihjäl ett skadat rådjur i centrala Timrå under natten till tisdagen råkade de även träffa ett fönster.

På andra sidan låg ettårige Leo och sov i sin säng.

– Vi hade änglavakt, säger hans mamma Louise Pettersson.

Vid halv fyra-tiden under natten till tisdagen vaknade höggravida Louise Pettersson, 24, och hennes familj av skottlossning utanför lägenheten i centrala Timrå.

– Vår son Leo var helt förtvivlad. När jag väl vågade mig upp ur sängen såg jag två poliser mitt över gatan. På marken låg det ett rådjur, som jag antar var dött. Sedan sköt de ännu en gång, säger Louise.

Från vardagsrumsfönstret såg hon att det var ett hål i familjens sovrumsfönster.

– När min sambo drog upp rullgardinen från sovrummet märkte vi att det var en kula som vi antar kom från polisen. Som tur var gick den inte rätt in utan lite på sidan, mot kanten av fönstret, säger Louise.

”Var chockad”

Intill fönstret står sängen där sonen Leo sover.

– Jag var chockad, särskilt när det ligger en liten där. Om poliserna hade stått på något annat vis, hur hade det slutat då? Hade kulan kommit rätt in? Hade den träffat någon av oss?

Louise Pettersson förväntade sig att polisen skulle ta kontakt med familjen för att berätta vad som hade hänt.

– När jag stod i vardagsrummet fick jag ögonkontakt med dem, så jag tänkte att de skulle komma hit eller i alla fall ringa oss. Men det gjorde de inte, så jag ringde i morse och anmälde. Sedan har polisen varit här med tekniker.

Polisen bekräftar

På sin webbplats bekräftar polisen att delar av en kula gått igenom den första rutan i ett treglasfönster. ”Avståndet från platsen för avlivningen till bostaden är cirka 30 meter. Det är troligt att projektilen är en rikoschett från polisens avlivning.”

Ärendet överlämnas nu till enheten för särskilda utredningar. ”Några ytterligare kommentarer i ärendet kommer inte att lämnas”, skriver polisen.

– Jag tycker att polisen är amatörer, om jag får säga så. Man kan ju hoppas att det inte händer fler. De kanske inte har samma tur. Vi hade änglavakt, säger Louise Pettersson.

ARTIKELN HANDLAR OM