Hittade jättegeting i sin garderob

avNathalie Mark

1 av 3 | Foto: Twitter/sun_s_k
Giftet är starkt nog att mäta upp mänsklig vävnad.

När kvinnan öppnade sin garderob fick hon en smärre chock. Där fanns en geting stor som ett finger, rapporterar Daily Mail.

Det var under helgen när en kvinna i Japan skulle öppna sin garderob som hon gjorde fyndet. Där inne, krälandes över en av hennes tröjor, fanns en enorm geting på nära 8 centimeter.

Bilderna retweetats tusentals gånger

Fyndet skrämde slag på kvinnan och sedan hon lagt upp bilder på getingen på sitt twitterkonto har de retweetats tusentals gånger. Turligt nog lyckades hon undvika att bli stucken och fick ut getingen utan skador.

Giftet kan lösa upp mänsklig vävnad

Getingen, som är en så kallad Asiatisk jättebålgeting finns naturligt i japanska bergsområden men det är inte särskilt vanligt att de finns nära människor. I Japan kallas de ofta "sparvgeting" och de har ett gift som är så starkt att det kan lösa upp mänsklig vävnad och döda 40 vanliga getingar på en gång. Förra året upptäcktes getingsorten i Europa, då de färdades i en kinesisk krukväxt, och de tros vara ansvariga för sex personers död i Frankrike, som dog av anafylaktisk chock.

ARTIKELN HANDLAR OM

Japan