Det här ska du tänka på när du skriver CV

Fem punkter som ökar dina chanser

Dags att söka nytt jobb? Då gäller det att tänka på vissa saker när du skriver ihop ditt cv. Här är några punkter som ökar dina chanser enligt karriärutvecklaren Lily Zhang, skriver Times.

Att skriva cv är något av det svåraste att göra under ett arbetsliv. Då gäller det att sälja in sig till arbetsgivaren så bra som möjligt. Enligt Lily Zhang, som jobbar som karriärutvecklare på universitetet MIT, finns det fem specifika saker du bör tänka på när du skriver cv.

1. Erfarenheter som är relevanta för jobbet du söker ska vara lätta att hitta

Lägg tid på att få med den mest relevanta informationen på första halvan av din cv istället att göra ett kreativt utformat cv. I snitt läser en arbetsgivare en cv i max 20 sekunder, så se till att din cv innehåller den viktigaste informationen först och är lätt att läsa.

2. Var tydlig när du visar hur dina erfarenheter gör dig perfekt för jobbet

Oavsett vad det är för typ av jobb du söker är det inte arbetsgivarens uppgift att försöka lista ut hur dina erfarenheter gör dig mer lämplig för jobbet än någon annan sökande. Skriv ut varför dina tidigare anställningar gör att just du ska ha jobbet du söker.

3. Ha en lättläst cv

Det är lätt hänt att bli lite väl kreativ med utformningen av en cv när man vill att det ska sticka ut och skilja sig från mängden. Men om du inte söker ett jobb som innefattar digital kreativitet – håll det enkelt.

4. Skriv så att vem som helst skulle förstå

Oavsett om du jobbar med nanoteknik eller eller kodar långa algoritmer blir ingen imponerad av att inte kunna läsa genom din cv snabbt och enkelt. Måttstocken: skriv så att vem som helst förstår vad det är du jobbar med och vad du vill jobba med i framtiden.

5. Se till att alltid ha uppdaterad kontaktinformation

Om arbetsgivaren är intresserad är det viktigt att personen ska kunna få tag i dig enkelt. Se därför till att kolla, dubbelkolla och trippelkolla din kontaktinformation så din cv inte innehåller någon gammal mejl-adress eller telefonnummer.

Publisert:

LÄS VIDARE