Moa gömde Ernst-bilder i mathyllorna

avNathalie Mark

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Privat
Moa är noga med att citaten ska passa där de sitter.

Vissa hatar Ernst Kirchsteiger – andra älskar honom. I en matvaruaffär i Göteborg tillhör man den senare kategorin och har bestämt sig för att pryda affären med Ernst-citat.

– Han är ju speciell – det finns ingen annan som är som Ernst, säger Moa Thorin, som arbetar i affären.

Foto: Privat
Kollegorna Michael och Moa älskar Ernst.

Coop på Friggagatan i Göteborg arbetar kollegorna Mikael Hellofh, 33, och Moa Thorin, 21. I början av veckan fick de in tv-profilen Ernst Kirchsteigers egen korv till köttdisken och då kom Michael på idén med att pynta hyllan med ett Ernst-citat. Det gav Moa blodad tand och runt om i butiken syns nu bilder på Ernst, vilket Nyheter24 skrivit om tidigare.

– Jag tyckte att det var en kul idé så jag satte upp en bild vid morötterna och en vid köttet, säger Moa.

Varför är just Ernst så rolig?

– Han är ju en så mysig person som man nästan måste ha en åsikt om – det är ingen som halvgillar Ernst. Dessutom skulle vi älska om han jobbade här med oss.

”Skulle vara en bra medarbetare”

Moa berättar att Ernst är ett återkommande ämne i butiken.

– När vi jobbar morgon kan vi säga att ”tänk om Ernst hade suttit och druckit kaffe med oss nu”. Och när vi lassar upp räkor i delikatessen i fredagsrusningen säger vi ofta att vi hade behövt hans lugn – jag tror han hade varit en mysig medarbetare! Dessutom skulle han vara bra på det, han kan ju typ allt om mat.

”Finns ingen annan som Ernst”

Moa lade ut en bild på butiken på Twitter och där har över 800 personer gillat inlägget.

– Jag trodde verkligen inte att så många skulle tycka att det var kul. Men han är ju speciell – det finns ingen annan som är som Ernst.

Kommer ni att utöka samlingen framöver?

– Vi har nästan kollat igenom alla hans citat nu och han säger ju roliga saker men vi vill ändå att de ska passa in där de sitter. Så vi får se!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Twitter

Göteborg

Coop